15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αττική Οδός: Παρέμβαση Εισαγγελέα για το χάος με τους εγκλωβισμένους οδηγούς

Ημερομηνία:

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για τις εικόνες ντροπής που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στην Αττική Οδό, με εκατοντάδες εγκλωβισμένα οχήματα.

Θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού όπου παραμένουν επί πολλές ώρες εκατοντάδες οχήματα καθηλωμένα υπό συνθήκες συνεχούς χιονόπτωσης σε ουρές πολλών χιλιομέτρων στον κλειστό δρόμο.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο προϊστάμενος του τμήματος Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, με την εντολή να αναζητήσει ευθύνες για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παρακώλυσης ή της διατάραξης συγκοινωνιών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ευθύνες στην Αττική Οδό ΑΕ επέρριψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν όταν νταλίκες “δίπλωσαν”, αποκλείοντας την κίνηση στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Οργή όμως προκαλεί το γεγονός ότι από την Αττική Οδό και την Τροχαία δεν απαγορεύτηκε η κίνηση φορτηγών, απόφαση που ελήφθη το… απόγευμα.

Ερώτημα παραμένει το κατά πόσον η εταιρεία λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου ήταν προετοιμασμένη για την κακοκαιρία, με σχεδιασμό για τον αποχιονισμό και την ομαλή ροή των ΙΧ, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου δεν είναι εξοικειωμένοι με την οδήγηση υπό συνθήκες σφοδρής χιονόπτωσης, όπως συμβαίνει σε περιοχές της βορείου Ελλάδας όπου τα οχήματα των κατοίκων είναι εφοδιασμένα με χιονολάστιχα.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ