14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αττική Οδός: «Τρέμω από το κρύο, θα μείνω, σώστε μας – Δεν έχει περάσει κανένας» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Ημερομηνία:

Εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό παραμένουν για περισσότερες από 20 ώρες χιλιάδες άνθρωποι ενώ από αργά χθες το απόγευμα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση του Στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό τους.

Οι μαρτυρίες των εγκλωβισμένων συγκλονίζουν. Άνθρωποι ηλικιωμένοι, χωρίς νερό, φαγητό, τουαλέτα, μια κουβέρτα… Η οργή ξεχειλίζει.

«Τρέμω από το κρύο, θα μείνω»

«Τρέμουμε» λέει απελπισμένος στον ΣΚΑΪ ένας 75χρονος εγκλωβισμένος. Όπως κατήγγειλε, δεν πέρασε κανείς εκτός από έναν συνάδελφό του που του έδωσε νερό. «Πέρασε κάποιος συνάδαλφος και μου έδωσε ένα μπουκαλάκι νερό να πιω τα χάπια μου, τίποτα άλλο» περιγράφει μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την ταλαιπωρία που ζει εδώ και τόσες ώρες, καθώς έχει εγκλωβιστεί από χθες το πρωί. «Δεν έχει περάσει κανένας, ντρέπομαι».

«Δεν έχω πετρέλαιο. Θέλω να φύγω, τρέμω από το κρύο, θα μείνω» συγκλονίζει ο 75χρονος. «Ντρέπομαι και λυπάμαι για την έλλειψη παιδείας του πρωθυπουργού και των υπουργών».

«Σας παρακαλώ πείτε τους να δείξουν έλεος» είπε απευθυνόμενος στους παρουσιαστές. «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει εδώ» είπε εμφανώς φορτισμένος. «Δεν υπάρχουμε εμείς γι’ αυτούς; Σώστε μας. Δεν τους νοιάζουμε καθόλου;» λέει εξαντλημένος ο κύριος Χρήστος.

«Είχα σπασμούς από το κρύο»

Η ηχολήπτρια του OPEN Μόνικα Γαλανοπούλου ήταν μία από τους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και περιέγραψε τις εφιαλτικές ώρες που πέρασε.

Η ίδια ανέφερε πως ήταν κλεισμένη στο αυτοκίνητό της για 15 ολόκληρες ώρες και τελικά δεν έφτασε μέχρι το σπίτι της αλλά μέχρι ένα φιλικό σπίτι στην Κάντζα, όπου την φιλοξένησαν.

«Είχα αρχίσει ήδη να έχω σπασμούς από το κρύο. Δεν ξέρω πως θα την έβγαζα και αν θα την έβγαζα καθαρή. Κατά τις 2 παρά ήρθε ένα τρένο να μας πάρει. Περπατήσαμε μέχρι τη στάση της Κάντζας και πηδήξαμε κάτι μάντρες για να μπούμε στο τρένο. Για καλή μου τύχη με πήρε τηλέφωνο ο συνάδελφος δημοσιογράφος τηλέφωνο για να δει τι κάνω επειδή είχα κάνει κάποια ποστ στο Facebook και με φιλοξένησε», σημείωσε η Μόνικα Γαλανοπούλου και πρόσθεσε ότι το τρένο δεν θα τους πήγαινε σε συγκεκριμένο προορισμό.

«Οι υπόλοιποι που μπήκαν στο τρένο δεν ξέρω τι έγιναν. Μας είπαν ότι δεν θα μας πήγαιναν κάπου συγκεκριμένα. Θα μας πήγαιναν πέρα – δόθε από το αεροδρόμιο στη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι να δουν τι θα κάνουν. Απλά για να είμαστε κάπου πιο ζεστά», σημείωσε η ηχολήπτρια.

«Μας είπαν ότι θα έχει μέσα ένα μπουκάλι νερό και κάτι φαγώσιμο για όλους. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς. Ήταν μικρά παιδιά, ήταν ηλικιωμένοι, ήταν μωρά, ήταν κατοικίδια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε», τόνισε.

«Κάποια στιγμή έβλεπα ότι μου τελείωνε η βενζίνη και έκλεισα τη μηχανή. Τότε άρχιζα να παγώνω. Καταλαβαίνετε τι θα είχε συμβεί άμα δεν έβγαινα με τα πόδια για να φύγω. Δεν θέλω να το σκέφτομαι αλήθεια».

Όπως είπε δεν είχαν καμία ενημέρωση από την Αττική Οδό, ούτε τους είπαν κάτι όταν πέρασαν τα διόδια για να μπουν.

"google ad"

«Εδώ που φιλοξενούμαι δεν υπάρχει ρεύμα και δεν ξέρω τι γίνεται στον έξω κόσμο. Δεν ξέρω πώς και πότε θα φτάσω στο αυτοκίνητό μου, ούτε σε τι κατάσταση θα το βρω. Έχω αφήσει κάποια βενζίνη για να φύγω» κατέληξε.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...