Επεισοδιακό επίλογο είχε η σημερινή κινητοποίηση των αγροτών. Μετά την κατάληψη των γραφείων του ΟΓΑ, αντιπροσωπεία των αγροτών μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε έντονο λεκτικό επεισόδιο αγροτών με το γραμματέα της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Παυλιδάκη, κι ακολούθως κάποιοι από τους αγρότες πέταξαν αυγά στα γραφεία του κόμματος.

Πάντως, επικράτησαν οι ψυχραιμότερες φωνές και το επεισόδιο δεν είχε συνέχεια.

Νωρίτερα, αγρότες είχαν πραγματοποιήσει αποκλεισμό στα γραφεία του ΟΓΑ στο Ηράκλειο ενώ αύριο στις 11.00 το πρωί μέλη των Αγροτικών Συλλόγων Αρχανών και Αστερουσίων θα προχωρήσουν εκ νέου σε αποκλεισμό του ΟΓΑ.

680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com300464agrotes2_573_382_s.jpg

Επόμενο βήμα των διαβουλεύσεων, το Σάββατο στις 11.00, στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών όπου θα γίνει συνάντηση με τους οινοποιούς με θέμα τον ΕΦΚ στο κρασί. Στη συνάντηση αυτή έχουν προσκληθεί και οι βουλευτές, με φόντο την πρωτοφανή στα χρονικά των οινοποιείων κινητοποίηση, με το λουκέτο σε όλα τα οινοποιεία, στις 25 Ιανουαρίου.

Αγρότες από την Κρήτη θα δώσουν δυναμικό “παρών” και στην 26η AGROTICA Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώνοντας τις φωνές τους με τους συναδέλφους τους. Στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων εκτός από το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής περιλαμβάνονται, επίσης, και αιτήματα που έχουν να κάνουν με τις επιστροφές πληρωμών πετρελαίου από το 2013, την πληρωμή των δικαιωμάτων, αλλά και την πληρωμή της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους

Αγρότες και κτηνοτρόφοι που ανήκουν στην Ενωτική Ομοσπονδία, ανοίγουν στα Χανιά την αυλαία των κινητοποιήσεων. Ήδη ανακοίνωσαν την διοργάνωση συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Τέλος στις 4 Φεβρουαρίου, οι αγρότες με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ θα πραγματοποιήσουν πορεία από τηνΟΑΣΝΗ ως τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

cretalive.gr