15.8 C
Chania
Tuesday, October 29, 2024

Αυγενάκης από Χανιά: “Στόχος 60.000 νέοι αγρότες να στραφούν στον πρωτογενή τομέα” – Κάλεσε σε “μάχη της λογικής και του αυτονόητου”

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου από τα Χανιά και το Ρέθυμνο στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε συνεδριακή αίθουσα του Μεσογειακού Αγρονονικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ).

Ο υπουργός τόνισε τη βούληση της κυβέρνησης για την προστασία του πρωτογενούς τομέα και τη στήριξη των νέων αγροτών.

«Πρέπει να δούμε πώς θα κάνουμε το επάγγελμα του αγρότη, του κτηνοτρόφου πιο θελκτικό», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να θεσπιστούν κίνητρα από την πολιτεία.

Για να τονίσει μετά:

«Στόχος μας είναι 60.000 νέοι αγρότες να στραφούν στον πρωτογενή τομέα».

Αυγενάκης ΜΑΙΧ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση και σε θέματα αντιμετώπισης της λειψυδρίας.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι με νόμο που θα περάσει σύντομα από τη βουλή θα επικαιροποιηθεί ο κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα, θέλουμε έναν ευέλικτο οργανισμό», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πάντως πως για τον νέο κανονισμό θα υπάρξει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στην ανάγκη να θεσπιστούν κανόνες ως προς τη λειτουργία του.

Αυγενάκης ΜΑΙΧ

Ολοκληρώνοντας προχώρησε σε ένα κάλεσμα για “τη μάχη της λογικής”

Είπε πιο συγκεκριμένα: «Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη της λογικής και του αυτονόητου για να λυθούν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα. Να δουλέψουμε για την επόμενη γεννιά των αγροτών».

Σημειώνουμε ότι ο Υπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΜΑΙΧ από τον διευθυντή του κ. Γιώργο Μπαουράκη ενώ θα επισκεφθεί και το Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου.

Τον υπουργό Αγρικής Ανάπτυξης συνόδευαν οι βουλευτές Χανίων, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο γγ του υπουργείου, Γιώργος Στρατάκος, ο πρώην γγ, Χρήστος Αυγουλάς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Αυγενάκης προχώρησε και σε ανάρτηση για τη σύσκεψη στο ΜΑΙΧ στην οποία αναφέρει:

“Συζητήσαμε για όλα τα θέματα που τους απασχολούν. Για την αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω της κλιματικής κρίσης και των δυσμενών διεθνών συνθηκών με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα στις περιοχές τους.

Μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας για στενή συνεργασία με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα!

Άλλωστε η εντολή του Πρωθυπουργού μας,Kyriakos Mitsotakis, για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα είναι σαφής! Ξεκινάμε ήδη, σταθερά και με στόχευση, τις κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να συνεχίσουμε αποφασιστικά, για να οδηγήσουμε κάθε κύτταρο του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης. Και είμαι βέβαιος ότι θα το πετύχουμε!”

Δείτε την ανάρτησή του:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ