21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Αυθαιρεσία δίχως τιμωρία: Ομπρελοκαθίσματα μέχρι την τελευταία σπιθαμή και στη Φαλάσαρνα

Ημερομηνία:

Μπορεί τους προηγούμενους μήνες να διαμορφώθηκε ένα μεγάλο κίνημα για την αποτροπή της δημιουργίας ξενοδοχείου στη Φαλάσαρνα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι στη Φαλάσαρνα τώρα τα πράγματα είναι καλά.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που αναρτήθηκε στη σελίδα “save falasarna” κατά μήκος όλης της παραλίας, παράνομα, έχουν τοποθετηθεί ομπρελοκαθίσματα.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει στην εφημερίδα μας παρά την απαγόρευση “γουρούνες” συνεχίζουν να οργώνουν την παραλία τη στιγμή όπου σε ενταγμένες στο δίκτυο Natura παραλίες δεν επιτρέπεται κάλυψη πάνω από 30% με ομπρελοκαθίσματα, ούτε η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων που υπερβαίνουν τα 50 ντεσιμπέλ.

Παρόμοια πάντως είναι η κατάσταση και σε παραλίες του Δήμου Χανίων. Λίγα μέτρα από το Δημαρχείο Χανίων στην παραλία της Νέας Χώρας, οι επιχειρηματίες κατά παράβαση κάθε νομοθεσίας, έχουν γεμίσει κάθε σπιθαμή παραλίας με ομπρέλες ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες τοποθετούνται μέχρι και ξύλινα δάπεδα και τραπεζοκαθίσματα από εστιατόριο της περιοχής στην αμμουδιά, ακριβώς κάτω από την προβλήτα κατα τις απογευματινές ώρες δίχως ουδείς υπεύθυνος να συγκινείται.

Το καθεστώς ατιμωρησίας αποτυπώνει αν μη τι άλλο μία αίσθηση που έχουν επιχειρηματίες ότι είναι υπεράνω νόμου και τους υπόλοιπους πολίτες που ο νόμος έχει φτιαχθεί για να προασπίζει τα δικαιώματά τους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...