27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Αυξάνεται κατά 27% η τιμή ρεύματος στην Ελλάδα – Μειώνεται στην υπόλοιπη Ε.Ε.

Ημερομηνία:

Ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης παρατηρείται πτωτική πορεία των τιμών ενέργειας, η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 27%, με την μεγαβατώρα να κοστίζει 274,85 ευρώ, κατοχυρώνοντας έτσι την πρωτιά του πιο ακριβού ρεύματος στην Ευρώπη. Αυτά τα δεδομένα έρχονται μια μέρα πριν να ανακοινωθούν και τα νέα τιμολόγια λιανικής.

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις της ΡΑΕ, το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα φαίνεται να είναι το πιο ακριβό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την επόμενη χώρα. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μία μέρα πριν ανακοινωθούν και τα νέα τιμολόγια λιανικής για το Νοέμβρη.

Ενώ στην υπόλοιπή Ευρώπη, παρατηρείται μια πτωτική πορεία στις τάσεις των τιμών, στην Ελλάδα η τιμή αυξήθηκε σήμερα κατά 27,9%, με τη μεγαβατώρα να κοστίζει 274,85 ευρώ. Η μοναδική άλλη χώρα που σημειώνει άνοδο τιμής σήμερα είναι η Σουηδία με το ποσοστό να φτάνει μεν το 66,7%, αλλά την τιμή να κυμαίνεται στα 61,27 ευρώ.

Όλα αυτά σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία παρατηρείται και συνεχής μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου, εν αναμονή των αποφάσεων της Ε.Ε. για την ενεργειακή κρίση.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στο κέντρο της πόλης των Χανίων

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την...

Κρήτη: Μοναξιά, άγχος και θλίψη βιώνουν οι Κρητικοί – Μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοχώρα

Οι αγχώδεις διαταραχές έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας πάρα...

Ανατροπές στο Airbnb φέρνει το τέλος επιτηδεύματος

Σε αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων βραχυχρόνιας...