28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Αυξάνονται οι φωνές σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που ζητούν άμεση πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία

Ημερομηνία:

Αυξάνονται οι φωνές εντός του ευρωατλαντικού μπλοκ που ζητούν ενεργότερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ακόμη και άμεση πολεμική σύγκρουση (!) ώστε να ηττηθεί η Ρωσία.

Μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, ότι η χώρα του «θα κινήσει γη και ουρανό» για να χάσει τον πόλεμο η Ρωσία, η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών σε χθεσινές δηλώσεις της ισχυρίστηκε ότι στόχος πρέπει να είναι η κλιμάκωση των στρατιωτικών ενεργειών, ώστε η Ρωσία να απωθηθεί από ολόκληρη την Ουκρανία.

Η Λιζ Τρας υπονόησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να απωθηθούν όχι μόνο από τα εδάφη που κατέλαβαν τις τελευταίες εβδομάδες από την εισβολή τους στις 24 Φλεβάρη, αλλά και από εκείνες τις περιοχές που εισέβαλαν και προσάρτησαν πριν από οκτώ χρόνια, όπως η Κριμαία στο νότο και τμήματα της ανατολικής περιοχής του Ντονμπάς.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών, ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, είπε ότι οι δηλώσεις της Τρας συνάδουν με τη μακροχρόνια στρατηγική του Ηνωμένου Βασιλείου στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο πρώην αναπληρωτής Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στρατηγός Ρίτσαρντ Σίρεφ, είπε ότι αυτή είναι «απολύτως σωστή προσέγγιση».

«Πρέπει να συνοδευτεί με σημαντικούς πόρους και πρέπει να γίνει απευθείας σε ολόκληρη τη συμμαχία, στο σύνολό της», είπε ο Σίρεφ, στην εκπομπή «Today» του BBC Radio 4.

Ο πρώην στρατιωτικός διοικητής δήλωσε ότι ο Πούτιν μπορεί να απαντήσει επιθετικά, αλλά υποστήριξε ότι αυτή η κλιμάκωση είναι απαραίτητη για να δείξει ότι η Δύση είναι σοβαρή. «Η χειρότερη περίπτωση είναι ο πόλεμος με τη Ρωσία. Η Δύση πρέπει να προετοιμαστεί για τη χειρότερη περίπτωση, διότι έτσι είναι πολύ πιθανό να αποτρέψει τον Πούτιν, γιατί τελικά ο Πούτιν σέβεται τη δύναμη», είπε, σε μια ακόμη δήλωση που απηχεί το κλίμα πολεμικών προετοιμασιών για μια γενίκευση της σύγκρουσης ανάμεσα στα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Πηγή: BBC

imerodromos.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ