22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Αυστηρά μηνύματα στο Eurogroup: Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία το πρόγραμμα σταματά

Ημερομηνία:

Στο Λουξεμβούργο πραγματοποιείται σήμερα άτυπη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στο επίκεντρο του Eurogroup θα βρεθεί και πάλι η Ελλάδα, καθώς αρχίζουν οι διαβουλεύσεις για την προετοιμασία των νέων μέτρων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι δηλώσεις που θα υπάρξουν σχετικά με τη συζήτηση για τοχρέος, στην οποία η προηγούμενη κυβέρνηση ποντάρει πολλά για την προεκλογική της ρητορική.

Οι προετοιμασίες για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να συνεχιστούν, παρά το «μη καθαρό» πολιτικό τοπίο που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη σύνοδο δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα, όποιο κι αν είναι αυτό.

«Δεν γνωρίζω ποιο κόμμα θα κερδίσει, ποιος συνασπισμός θα σχηματιστεί. Έχω την εντύπωση, κοιτώντας τις δημοσκοπήσεις, ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια πολύ ξεκάθαρη πλειοψηφία, μια τεράστια πλειοψηφία στην Ελλάδα (που υποστηρίζει) τα κόμματα που υποστήριξαν το διάβημα» για ένα πρόγραμμα βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, δήλωσε.

«Δεν πιστεύω ότι η καινούργια ελληνική κυβέρνηση θα αποδεσμευτεί από το νέο πακέτο βοήθειας», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο Αυστριακός υπουργός, Χανς Γιερκ Σέλινγκ.

Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος ενδέχεται να καθυστερήσει λόγω εκλογών, ωστόσο προειδοποίησε ότι αν δεν είναι επιτυχής, «η επόμενη δόση δε θα πληρωθεί και το πρόγραμμα θα σταματήσει». «Γι’ αυτούς τους λόγους είμαι πεπεισμένος ότι όποια και να είναι η επόμενη κυβέρνηση θα μείνει προσηλωμένη στα συμφωνηθέντα. Αυτό αναμένω και σε αυτό επιμένω», τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ