21.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Αυστραλία: Ζωολόγος – συνεργάτης του BBC βίαζε, βασάνιζε και σκότωνε δεκάδες σκυλιά

Ημερομηνία:

Ο Βρετανός ζωολόγος Άνταμ Μπρίτον, ο οποίος συνεργάστηκε με τον σερ Ντέιβιντ Ντέιβιντ Άτενμπορο για ένα ντοκιμαντέρ του BBC, φυλακίστηκε αφού παραδέχθηκε ότι βασάνιζε και κακοποιούσε σεξουαλικά τα ζώα του

Ένας κάποτε έμπιστος Βρετανός ζωολόγος αποκαλύφθηκε ως άρρωστος βιαστής και βασανιστής σκύλων, αφού ζούσε μια διεστραμμένη διπλή ζωή.

Ο διεστραμμένος Άνταμ Μπρίτον φυλακίστηκε για περισσότερα από 10 χρόνια στην Αυστραλία, αφού παραδέχτηκε την ενοχή του για 56 αδικήματα που σχετίζονται με τον βασανισμό και τη σεξουαλική εκμετάλλευση περισσότερων από 42 ζώων στην αγροτική του ιδιοκτησία. Κατά την καταδίκη του, ένας δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ντάργουιν καταδίκασε τον γεννημένο στο Γιορκσάιρ ειδικό σε κροκόδειλους, χαρακτηρίζοντας την “ασύλληπτη διαφθορά” του.

Στον 53χρονο, ο οποίος συνελήφθη τον Απρίλιο του 2022, απαγορεύτηκε επίσης να κατέχει ή να διατηρεί ζώα τύπου θηλαστικών για το υπόλοιπο της ζωής του. Πριν από την απαγγελία της ποινής, ο δικαστής προειδοποίησε το ακροατήριο ότι θα έπρεπε να περιγράψει λεπτομέρειες για τα αδικήματα του Britton, συμπεριλαμβανομένης της “αλλόκοτης σκληρότητας προς τα ζώα”.

Είπε στον βρετανικής καταγωγής ακαδημαϊκό: “Η διαφθορά σας ξεφεύγει από κάθε συνηθισμένη ανθρώπινη αντίληψη”. Τα μέλη της κερκίδας του κοινού έκλαιγαν με λυγμούς και αγκομαχούσαν καθώς διαβάζονταν οι λεπτομέρειες των εκτεταμένων και βίαιων παραβάσεων του Britton, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 39 σκύλων, συμπεριλαμβανομένων εννέα κουταβιών.

Ο 52χρονος κατηγορούμενος, αν και ζωολόγος, φαίνεται να μισούσε τα ζώα καθώς ομολόγησε την ενοχή του για τον βασανισμό 42 σκύλων και τον θάνατο 39. Παράλληλα, παραδέχτηκε πως ήταν ένοχος για τέσσερις κατηγορίες για πρόσβαση και μετάδοση υλικού κακοποίησης παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, μάλιστα, ο δικαστής προειδοποίησε το ακροατήριο πως οι λεπτομέρειες των αδικημάτων ενδεχομένως να προκαλέσουν έντονη αποστροφή.

Σύμφωνα με το skynews, το δικαστήριο είχε προηγουμένως ακούσει ότι ο Μπρίτον είχε ένα «σαδιστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον» για τα ζώα, και ιδιαίτερα τα σκυλιά.

Να σημειωθεί κιόλας ότι πέρα από τα δικά του σκυλιά, ο Μπρίτον βασάνιζε και τα κατοικίδια ανυποψίαστων ιδιοκτητών που του παραχωρούσαν τα ζώα τους για να τα φροντίσει.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ