14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αυτά είναι τα βιογραφικά των 9 δημοτικών σύμβουλων που εκλέχθηκαν με τον συνδυασμό “Για τα Χανιά” του Παναγιώτη Σημανδηράκη

Ημερομηνία:

9 νέα πρόσωπα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων από τον συνδυασμό “Για τα Χανιά” του νέου Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Οι υποψήφιοι ήταν πολλοί όμως οι Χανιώτες επέλεξαν τους 9 που θα σας παρουσιάσουμε για να τους εκπροσωπήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αυτό δε σημαίνει ότι όσοι δεν κατέφεραν να εκλεγούν δεν ήταν άξιοι. Υπάρχουν άνθρωποι με πολύ βαριά βιογραφικά που δεν εκλέχθηκαν, όπως ο Ιωάννης Αρχοντάκης, ο Γιάννης Μαρκογιαννάκης, ο Νίκος Σπανουδάκης, η Ειρήνη Γεντεκάκη και ο Νίκος Μοτάκης, για να πούμε απλά κάποια ονόματα.

Το ίδιο βεβαίως ισχύει με όλους τους συνδυασμούς. Κάποιοι μόνο εκλέγονται.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όσους κατάφεραν να εκλεγούν αλλά και σε αυτούς που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά αλλά δεν εκλέχθηκαν.

Ακολουθούν τα ονόματα και τα βιογραφικά των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού “Για τα Χανιά”:

1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

Ο Γιάννης Γιαννακάκης γεννήθηκε το 1973 και ζει στα Χανιά. Είναι μουσικός και καθηγητής μουσικής. Έχει εργαστεί για 15 χρόνια σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως καθηγητής μουσικής. Συμμετείχε στα μουσικά σύνολα: ETSI DE, Φωνές του Νότου, Καταφωνή, Σιγανά Ποτάμια, Guest Who.

Είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος των ομάδων Passe-pARTout και Καθ’ Ωδών και συντονίζει εθελοντικά τη μουσική ομάδα του 2ου ΣΔΕ στις Φυλακές Χανίων.

Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο και ταινίες μικρού μήκους.

2. ΤΑΣΟΣ ΑΛΟΓΛΟΥ

Ο Τάσος Αλόγλου γεννήθηκε στα Περιβόλια το 1979. Τελείωσε το Λύκειο στα Χανιά και στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

"google ad"

Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας.

Από το 2005 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος-λογιστής αλλά και ως εκπαιδευτικός.

Το 2016 διορίστηκε στην Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ από το 2017 εργάζεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και συγκεκριμένα στη Δ.Ο.Υ. Χανίων.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Σπυρ. Καψωμενάκη, οικονομολόγο από τις Μουρνίες και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

3. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΖΙΡΑΚΗΣ

Ο Νίκος Χαζιράκης γεννήθηκε το 1981 στα Χανιά, όπου και κατοικεί. Είναι γιος του Ιωάννη Χαζιράκη, συνταξιούχου καθηγητή Φυσικής και της Πόπης Παπαδάκη – Χαζιράκη, συνταξιούχου δικηγόρου. Είναι παντρεμένος με την Άρτεμις Χριστοπούλου, δικηγόρο και έχουν δύο παιδιά.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το 2005.

Είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, ιδρυτικό μέλος και συνέταιρος στην «ΧΚ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με έδρα τα Χανιά.

Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων επί τρεις συνεχείς θητείες, από το 2011 έως σήμερα. Ανέλαβε καθήκοντα ταμία και υπευθύνου του Τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Συλλόγου.

Από το 2013 έως το 2015 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων (Ε.Α.Κ.), που διαχειρίζεται τις δημόσιες εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου, του Εθνικού Κολυμβητηρίου και του Εθνικού Σκοπευτηρίου στα Χανιά.

Έχει οριστεί επιστημονικός υπεύθυνος του έργου LIFE NATURA–THEMIS, πενταετούς προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά στην ποινική δίωξη εγκλημάτων κατά της άγριας ζωής σε περιοχές του Δικτύου NATURA 2000. Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ) ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.

Συμμετέχει οργανωτικά και αγωνιστικά στις ομάδες ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, σε εργασιακά τοπικά και πανελλήνια πρωταθλήματα Δικηγορικών Συλλόγων. Μέλος οργανωτικής επιτροπής 10ου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου (Χανιά, 2017).

Συμμετείχε για περισσότερα από δέκα χρόνια στις εξορμήσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων σε χιονοδρομικά κέντρα και πανελλήνιες ορειβατικές συγκεντρώσεις. Εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

4. ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ

Ο Γιάννης Νικηφοράκης (Τζανέρης) γεννήθηκε το 1985, έχει καταγωγή από τη Δρακώνα Κεραμειών και κατοικεί στις Μουρνιές. Είναι παντρεμένος με την Αιμιλία Σαριδάκη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του ΤΕΙ Κρήτης, δραστηριοποιείται στο οικογενειακό εστιατόριο «Ο Τζανέρης και η Αρχόντισσα», είναι Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δρακώνας Κεραμειών, Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρακώνας «Ο Άγιος Γεώργιος» και Γραμματέας του Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα».

5. ΕΛΕΝΗ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ

Η Ελένη Ζερβουδάκη γεννήθηκε το 1966 στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και μεγάλωσε στα Χανιά όπου και ζει.

Σπούδασε Παιδαγωγικά και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και Διδακτορικού Τίτλου και είναι Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.
Εργάζεται ως εκπαιδευτικός από το 1988 και τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι Διευθύντρια στο Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων.

Έχει συνεργαστεί για τη συγγραφή βιβλίου και έχει αρκετές παρουσιάσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Έχει διδάξει για πέντε χρόνια στα ελληνικά σχολεία του Μονάχου, ως αποσπασμένη δασκάλα. Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τρία χρόνια στην πρακτική άσκηση των φοιτητών. Τα ενδιαφέροντά της άπτονται των σχέσεων Οικογένειας-Σχολείου-Παιδιών. Έχει δραστηριοποιηθεί σε πολιτιστικούς και αθλητικούς Συλλόγους.

6. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗΣ

Ο Γιάννης Σημαντηράκης γεννήθηκε το 1962 στην Μαλάθυρο Κισάμου. Τελείωσε τη Μέση Τεχνική Σχολή Κισάμου με ειδίκευση στις εργαλειομηχανές και παρακολούθησε ταχύρρυθμα μαθήματα στον ΟΑΕΔ Χανιών λαμβάνοντας την ειδίκευση του συντηρητή. Εργάστηκε ως ελαιοχρωματιστής, βοηθός εργολάβου και οικοδόμου. Από το 1988 είναι Υπάλληλος στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, με την ειδικότητα του Υφαλοχρωματιστή.

Συμμετείχε στα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κατά τη φοίτηση των παιδιών του σε σχολεία της πόλης των Χανίων.

Ιδρυτικό μέλος της φιλοτελικής-πολιτιστικής εταιρίας Χανίων «Ο Φάρος», σήμερα είναι Πρόεδρός της.

Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό, διατελώντας μέλος του Δ.Σ. (ταμίας) του Συλλόγου Εργαζομένων Ναυστάθμου Κρήτης.

Σήμερα είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΟΕ-ΥΕΘΑ Κρήτης και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΠΟΕ-ΥΕΘΑ Ελλάδος.

7. ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΑΡΜΑΡΙΤΣΑΚΗΣ

Ο Νικήτας Μαρμαριτσάκης, με καταγωγή από το Κατωχώρι Κεραμείων, γεννήθηκε στα Χανιά το 1981, είναι έγγαμος με τη Βασιλική Χαλιβελάκη, νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Απόφοιτος της Τεχνικής Σχολής ΟΑΕΔ, με άδεια αρχιτεχνίτη υδραυλικού, δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας τοποθέτησης και επισκευής υδραυλικών και κλιματιστικών εγκαταστάσεων θέρμανσης και ψύξης.

Ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατωχωρίου Κεραμείων «Ο Άγιος Γεώργιος» από το 2014 δραστηριοποιείται στην ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομίας μας και στην ενίσχυση των δεσμών με τον τόπο καταγωγής μας.

Μέλος του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών Χανίων, ταμίας του Δ.Σ. από το 2014 έως το 2017.

8. ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΑΚΗΣ

Ο Στέλιος Μιχαηλάκης, γεννημένος στη Μαλάξα το 1968, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αθήνα και επέστρεψε στα Χανιά, στον τόπο που αγαπούσε παθολογικά, στα δέκα του χρόνια. Είναι πατέρας δυο παιδιών που απέκτησε με την εκλεκτή της καρδιάς του Γεωργία Γεωργουδάκη, καθηγήτρια αγγλικών.

Απέκτησε πτυχίο Μηχανικού Τροχοφόρων Οχημάτων και στη συνέχεια, αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο των λιπαντικών εκπροσωπώντας μια εταιρία παγκόσμιας εμβέλειας. Επιπλέον διατηρεί συνεργείο-βουλκανιζατέρ και ασχολείται με το εμπόριο ελαστικών αναρτήσεων και ειδών αυτοκινήτου. Με την οικογένειά του διατηρεί τουριστικά καταλύματα στη Μαλάξα.

Σε ηλικία 19 ετών ξεκίνησε η ενασχόλησή του με τον χώρο του αγωνιστικού αυτοκίνητου με συμμετοχή του σε αγώνες τόσο ως οδηγός όσο και στον οργανωτικό τομέα. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος στην Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτου Χανίων για είκοσι χρόνια.

Μεγαλώνοντας τα δυο του παιδιά, τα οποία ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ξεκίνησε δειλά δειλά και αυτός να μπαίνει στον διοικητικό τομέα του ποδοσφαίρου. Διετέλεσε για δυο χρόνια αντιπρόεδρος και πέντε χρόνια μέχρι και σήμερα πρόεδρος στον Ηρακλή Νεροκούρου.

9. ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΥΠΑΚΗΣ

Ο Μιχάλης Τσουπάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1971 όπου και ζει, έχει καταγωγή από τα Κεραμειά και είναι απόφοιτος του 3oυ ΕΠΑΛ Χανιών. Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Τσιτσιριδάκη και έχει δύο παιδιά.

Από το 1992 εργάζεται στο ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης ως Διαχειριστής Μεταφορών και Προϊστάμενος Γραφείου Κινήσεως και το 2008 έγινε Διευθυντής.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης καθώς και αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΟΥΠΑΕ). Παράλληλα ασχολείται και με τη μεγάλη αγάπη του, το ποδόσφαιρο, ως πρόεδρος της Ακαδημίας Σούδας από το 2005.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ