14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Αυτά είναι τα 30 επαγγέλματα και υπηρεσίες που ανοίγουν από 1η Ιανουαρίου

Ημερομηνία:

Νέες ευκαιρίες για απασχόληση δίνει η απελευθέρωση μιας σειράς επαγγελμάτων καθώς και το ξεκλείδωμα μιας σειράς υπηρεσιών που θα προωθηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης, από τις αρχές του νέους έτους θα πρέπει να προωθηθεί το άνοιγμα δεκάδων επαγγελμάτων και υπηρεσιών, από δικηγόρους και ξεναγούς ως συντηρητές έργων τέχνης. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» θα είναι ότι π.χ. ένας αρχαιολόγος με δίπλωμα θα μπορεί να εργαστεί ως ξεναγός.
Παράλληλα, θα καταργηθεί μια σειρά περιορισμών όπως η υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου σε μια σειρά συμβολαιογραφικών πράξεων. Επίσης, στο εξής θα επιτρέπεται στα σούπερ μάρκετ να πωλούν προϊόνττα καπνού, εφημερίδες, περιοδικά, βρεφικό γάλα και βενζίνη.

Ειδικότερα τα επαγγέλματα και οι υπηρεσίες που ανοίγουν είναι:

  • Εκτελωνιστές
  • Φορτοεκφορτωτές λιμανιών
  • Τουριστικά πρακτορεία
  • Πρακτορεία διανομής Τύπου
  • Πωλητές πετρελαίου
  • Πωλητές φυσικού αερίου
  • Ναυαγοσώστες
  • Πάροχοι υπηρεσιών καταδύσεων για ψυχαγωγία
  • Ενοικίαση μέσων θαλάσσιας αναψυχής
  • Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
  • Ιδιωτικές κατασκηνώσεις παιδιών
  • Κέντρα δημιουργικών δραστηριοτήτων για παιδιά
  • Πώληση περιστρόφων, και ειδών σκοποβολής
  • Εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας
  • Ντετέκτιβ
  • Συντηρητές και πωλητές έργων τέχνης

Τέλος, με το Μνημόνιο 3 που ψήφισε η Βουλή επιτρέπεται ήδη η κυκλοφορία και εκμίσθωση εννιαθέσιων ταξί . Αυτά τα εναλλακτικά ταξί θα χρησιμοποιούνται για τουριστικές υπηρεσίες και θα παίρνουν άδεια μέσα σε 15 μέρες.

Πηγή: iefimerida.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ