17.8 C
Chania
Tuesday, October 1, 2024

ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ για τον βιολογικό Παλαιόχωρας

Ημερομηνία:

Κ. Διευθυντά προς αποκατάσταση της αλήθειας σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Χ.Ν/18-4-2013 με τίτλο «Πράσινο φώς για τον βιολογικό Παλαιόχωρας» παρακαλούμε να δημοσιεύσετε τα παρακάτω σχόλια για την ορθή και πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών σας.1) Αποκρύπτεται από τον συντάκτη του δημοσιεύματος ότι ουσιώδη ζητήματα με τα οποία δεν ασχολείται κάν η νέα μελέτη -όπως είναι η οριοθέτηση του χειμάρρου- είναι προσβεβλημένα στο Σ.τ.Ε και εκκρεμούν αποφάσεις (υπόθεση συζητήθηκε 5-12-2012). Συνεπώς δεν πρόκειται για νέα μελέτη αλλά για βελτίωση της παλαιάς σε ορισμένα σημεία τα οποία δεν είχε προβλέψει κάν, συζητήθηκαν όμως στο Σ.τ.Ε κι έρχονται εκ των υστέρων να διορθωθούν, όπως είναι η πρόσβαση του δρόμου, αλλαγή δυναμικότητος βιολογικού καθαρισμού, μεταβολή συστήματος επεξεργασίας από δευτεροβάθμιο σε τριτοβάθμιο, αλλαγή διέλευσης των σωλήνων κλπ.
Τα βασικά σημεία της μελέτης παραμένουν τα ίδια εφόσον τα θεωρούνε δεδομένα με βάση τις προηγούμενες διοικητικές πράξεις και η νομιμότητας τους θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια. Κατά συνέπεια η θετική γνωμοδότηση αφορούσε επιμέρους σημεία της μελέτης τα οποία κατά τη γνώμη του Προέδρου κ. καλογερή βελτίωναν τη μελέτη, παρά της ενστάσεις μας σε πλείστα από αυτά όπως είναι η διάνοιξη δρόμου σε πρανή με κλίση 70%, με μπετοποίηση των υψωμάτων, εκτεταμένες εκσκαφές με απόληψη 55.000 κυβικών μέτρων χώματος και κροκάλων που μεταξύ των άλλων εκτινάσσουν το κόστος εργασιών σε δυσθεώρητο ύψος!

2) Δεν αναφέρεται από τον συντάκτη του δημοσιεύματος ότι κατά του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης κ. Καλογερή Νικόλαου ασκήσαμε Αίτηση Εξαίρεσης διότι κατά τη συζήτηση της Σ.Μ.Π.Ε του Δήμου Καντάνου-Σελίνου είχε εκφραστεί θετικά για την εγκατάσταση της Β.Κ.Λ στην θέση ΤΡΟΧΑΛΟΥ. Προς τούτο δε, παρέπεισε Μέλη του Συμβουλίου ότι δήθεν έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή ΤΡΟΧΑΛΟΥ τα έργα υποδομής (αγωγοί, αντλιοστάσια κλπ) και δεν μπορεί να αλλάξει ο σχεδιασμός του έργου και σε περίπτωση ακύρωσης του έργου να γίνει νέα υδραυλική μελέτη στην ίδια θέση, υπόδειξη, που εφαρμόζει με τις νέες μελέτες ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου πρίν την έκδοση των αποφάσεων από το Δικαστήριο. Την ως άνω ένσταση απέρριψε το Περιφερειακό Συμβούλιο, πλήν όμως, να είναι βέβαιοι ότι θα το συναντήσουν στα αρμόδια δικαστήρια που θα προσφύγουμε για την ακύρωση τυχόν νέων πράξεων που θα εκδοθούν.

3) Ψευδέστατα αναφέρει ο συντάκτης του δημοσιεύματος ότι ζητήσαμε αλλαγή χωροθέτησης, ενώ το αληθές είναι ότι προτείναμε την εναλλακτική λύση που υπάρχει στην θέση Τηγάνι η οποία έχει εγκριθεί με το Γ.Π.Σ Παλαιόχωρας χωρίς να έχει αλλάξει μέχρι σήμερα και η τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως στο Ο.Τ Γ-40 που ακολούθησε είναι παράνομη εφόσον έρχεται σε αντίθεση με το εγκεκριμένο ΓΠΣ κι έγινε κατά πλήρη παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας (τροποποίηση παραλιακού οικοδομικού τετραγώνου με απόφαση Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας αναρμόδια). Η ως άνω τροποποίηση είναι προσβεβλημένη στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων με αίτηση κυρώσεως κατά της Πράξεως Εφαρμογής στο συγκεκριμένο Οικοδομικό τετράγωνο κι εκκρεμεί προς εκδίκαση. Κατά συνέπεια καμία αλλαγή χωροθέτησης δεν ζητήσαμε αλλά ζητήσαμε την τήρηση της αρχής της νομιμότητος με ανάκληση των παράνομων διοικητικών πράξεων που αφορούν την θέση Τηγάνι αλλιώς η περίπτωση θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια. Εάν ληφθούν υπόψη οι διαδικασίες απευθείας ανάθεσης των μελετών με τις οποίες επιχειρείται τροποποίηση της αρχικής μελέτης και τις οποίες έχουμε προσβάλλει (καταστρατήγηση κείμενης νομοθεσίας με κατάτμηση του ενιαίου έργου σε επιμέρους, ανάθεση για πολλοστή φορά του ιδίου έργου σε μελετητές, υποκοστολόγιση της προεκτιμώμενης αμοιβής του έργου για να ανατεθεί απευθείας σε ιδιώτες) και η συμμετοχή του Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Καλογερή στη συζήτηση της αιτήσεως δικαιολογούνε πλήρως τον τίτλο οτι έχουν ξεκινήσει το έργο με αυτογκόλ από τα αποδυτήρια!

Με τιμή,

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΡΟΧΑΛΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Δωρεάν εργαστήρια και masterclasses

Για μια ακόμη χρονιά στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υπάρχει...

Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά: Τραυματίστηκε μοτοσικλετιστής

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην...

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Στις επόμενες εκλογές δε θα είναι πράσινη μόνο η Κρήτη αλλά η μισή Ελλάδα»

Στο Ηράκλειο μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Λίγες...