19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Αυτόπτης μάρτυρας ανατρέπει την “επιχείρηση βουλκανιζατέρ” κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ημερομηνία:

Το άσπρο μαύρο έγινε στην ιστορία με το βενζινάδικο της Αιδηψού, καθώς αυτόπτης μάρτυρας αποδεικνύει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέστη φραστική επίθεση με σεξιστικά σχόλια από τον υπάλληλο, ενώ η ίδια λειτούργησε κατευναστικά.

Φαίνεται πως όλα προέκυψαν από έναν τουλάχιστον «πολλά βαρύ» υπάλληλο και κυρίως από μία «καταγγέλλουσα», την Βάλια Παναγιωτίδου, η οποία ήταν πρώην στέλεχος της ΔΑΚΕ ΟΤΕ και, σύμφωνα με συναδέλφους της, φέρεται να είναι άτομο του στενού κύκλου «σαμαρικών» στελεχών της Συγγρού.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, ενώ βρισκόταν στην Εύβοια για τις μέρες των γιορτών, πληροφορήθηκε την Κυριακή του Πάσχα το θάνατο οικείου προσώπου της.

Επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό της προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι του θανόντος. Στη διάρκεια της διαδρομής, το όχημά της έπεσε σε λακούβα και έσκασε ένα από τα λάστιχα.

Με χαλασμένο ελαστικό κατευθύνθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων της ΕΚΟ, που βρίσκεται στο παραλιακό δρόμο της Αιδηψού, όπου και ρώτησε αν υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξει το λάστιχο του αυτοκινήτου. Ο υπάλληλος του πρατηρίου κ. Νίκος Αλατσατιανός, της είπε ότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα γιατί δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία.

Φυσικά αργότερα τοποθετήθηκε ρεζέρβα και την Δευτέρα η Ζ. Κωνσταντοπούλου, λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο για να περάσει στην Αρκίτσα και να επιστρέψει στην Αθήνα, πέρασε από το ίδιο βενζινάδικο ζητώντας να της μετρήσουν τον αέρα στα λάστιχα. Ο υπάλληλος δυστρόπησε, αλλά κανείς από τους παριστάμενους δεν του έδωσε σημασία, καθώς ένας κύριος και μία κυρία, που επίσης πήγαιναν στην Αθήνα, είχαν πλησιάσει την πρόεδρο της Βουλής και συνομιλούσαν μαζί της.

Από εκεί και πέρα τα γεγονότα σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα Βαγγέλη Βενετή έχουν ως εξής: ένα από τα λάστιχα στα οποία είχε τοποθετηθεί αέρας (ως αποδείχθηκε ήταν η ρεζέρβα) άρχισε να ξεφουσκώνει. Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ρώτησε αν είναι όλα καλά. «Έχει σημασία;» της απάντησε αδιάφορα ο υπάλληλος. «Άκουσα και γω τον θόρυβο. Δεν ξέρω. Δεν είμαι βουλκανιζατέρ» της είπε.

Το ύφος προκάλεσε την παρατήρηση του επιβάτη που συνομιλούσε με την πρόεδρο της Βουλής. Όμως η αντίδραση ήταν απρόσμενη.

«Αυτή είναι. Καλά της τα λέει ο Γιακουμάτος. Και στη συνέχεια απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου άρχισε να βρίζει το σύζυγο και την οικογένεια της», άρχισε να φωνάζει και πλέον να κινείται και απειλητικά προς το όχημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Χρειάστηκε να παρέμβω και να τον συγκρατήσω τρεις φορές», μας δήλωσε ο Β. Βενετής. Όταν τον ρωτήσαμε αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκάλεσε κάποιο επεισόδιο ή επιτέθηκε φραστικά στον υπαλλήλο του πρατηρίου ή τον απείλησε με οποιονδήποτε τρόπο, μας ανέφερε:

«Δεν βγήκε από το αυτοκίνητο της. Δεν μίλησε προς τον υπάλληλο. Δεν απείλησε κανέναν».

Ο επιβάτης προσεφέρθη να καλέσει την Αστυνομία, όμως η πρόεδρος της Βουλής το απέτρεψε λειτουργώντας κατευναστικά.

Κατά το διάστημα αυτής της συνομιλίας εμφανίσθηκαν οι δύο «καταγγέλλουσες» και άρχισαν να τραβούν με τα κινητά τους. Τους επισημάνθηκε αρχικά από τον επιβάτη και στη συνέχεια από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ότι δεν έχουν δικαίωμα να το κάνουν χωρίς την δική του συναίνεση και τους ζητήθηκε να διαγράψουν την καταγραφή από το κινητό τους – πράγμα το οποίο έγινε χωρίς βία όπως ομολόγησαν ακόμη και οι «καταγγέλλουσες». Τα περί απολύσεων του υπαλλήλου διαψεύδονται από τον αυτόπτη μάρτυρα.

ertopen.com, ΑΥΓΗ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ