22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αυτός είναι ο 21χρονος Jack Fenton που σκοτώθηκε στο δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα -«Πήγαινε για selfie»

Ημερομηνία:

Στη δημοσιότητα έδωσε η βρετανική Daily Mail φωτογραφίες του Jack Fenton, που έχασε τη ζωή του χθες το απόγευμα από τον έλικα του ελικοπτέρου στα Σπάτα.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα το οποίο επικαλείται τον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό OPEN, το μοιραίο δυστύχημα συνέβη τη στιγμή που ο άτυχος 21χρονος χρησιμοποιούσε το κινητό του. Eνδεχομένως, λέει, προσπαθούσε να βγάλει selfie ή μιλούσε στο τηλέφωνό του, όταν χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου.

Οπως γράφει η Daily Mail, ο 22χρονος Jack Fenton ήταν μαθητής του Oxford Brookes και στη συνέχεια φοίτησε στο οικοτροφείο Sutton Valence στο Μέιντστοουν του Κεντ, με δίδακτρα 36.000 λιρών ετησίως.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πατέρας του 21χρονου, Miguel, είναι υπεύθυνος μάρκετινγκ, πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων στο The Hop Farm, ένα πάρκο ψυχαγωγίας στο Κεντ της Βρετανίας.

Ποιος είναι ο πατέρας του άτυχου 21χρονου Jack
Ο πατέρας του Jack Fenton, Miguel, είναι επικεφαλής μάρκετινγκ, πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων στο The Hop Farm, ένα εξοχικό πάρκο 400 στρεμμάτων και πόλο έλξης επισκεπτών στο Beltring, κοντά στο Tonbridge του Kent.

Εκπρόσωπος του Hop Farm δήλωσε στη MailOnline: «Αυτό είναι προσωπικό θέμα, δεν έχει καμία σχέση με την επιχείρηση και δεν έχουμε κανένα σχόλιο».

Μέχρι το 1997 το αγρόκτημα ήταν γνωστό ως The Whitbread Hop Farm και ανήκε σε μια από τις πιο γνωστές ζυθοποιίες στον κόσμο.

Τι ερευνά η αστυνομία, πώς συνέβη το δυστύχημα στα Σπάτα με το ελικόπτερο

Η αστυνομία και οι ερευνητές του δυστυχήματος θα επικεντρωθούν στο γιατί ο Fenton βγήκε από το αεροσκάφος ενώ οι έλικες εξακολουθούσαν να περιστρέφονται.

Οι έλικες τείνουν να συνεχίζουν για περίπου δύο λεπτά μετά το σβήσιμο του κινητήρα, εκτός εάν ο πιλότος πατήσει ένα κουμπί για να τους σταματήσει σε περίπου 50 δευτερόλεπτα.

"google ad"

Οι πιλότοι θα πρέπει να ενημερώνουν διεξοδικά τους επιβάτες τους να παραμείνουν μέσα μέχρι να σταματήσει κάθε κίνηση, αλλά στο ελικόπτερο ούτε οι πόρτες κλειδώνουν, ούτε υπάρχει πλήρωμα -εκτός από τον πιλότο- για να καθοδηγεί τους επιβάτες.

Ο πιλότος και δύο υπάλληλοι του αεροδρομίου εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον εισαγγελέα, καταθέτοντας για τις πιθανές κατηγορίες περί αμέλειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, ο πιλότος του ελικοπτέρου Bell 407 είναι βαθιά σοκαρισμένος από το περιστατικό.

Ο Jack αποβιβάστηκε από το ελικόπτερο και κάτω από συνθήκες που δεν διευκρινίζονται περπάτησε προς την ουρά του ελικοπτέρου.

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε στους Times: «Ήταν ο πρώτος που αποβιβάστηκε από το ελικόπτερο Bell 407 στην Αθήνα και καθώς κινήθηκε προς τα πίσω, χτυπήθηκε στο κεφάλι από τον μικρό πίσω έλικα του ελικοπτέρου. Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να επιβιώσει. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος».

Ο Jack «υπέστη φρικτά τραύματα στο κεφάλι που προκλήθηκαν από ένα περιστρεφόμενο πτερύγιο του έλικα».

Πήγε να βγάλει selfie ο Jack Fenton;

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν προσπαθούσε να βγάλει selfie όταν χτυπήθηκε.

Μια αστυνομική πηγή δήλωσε στη Sun: «Εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας το αγόρι να πήγε εκεί για να βγάλει μια selfie μέσα στον ενθουσιασμό της στιγμής».

Ο σοκαρισμένος πιλότος κατάφερε να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου με το δεύτερο ελικόπτερο -που ακολουθούσε- και στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του και ζήτησε επείγουσα άδεια να ματαιώσει την προσγείωση και να πετάξει για το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Μια πηγή δήλωσε στη Sun:

«Ο πιλότος είδε τι είχε συμβεί και αποφάσισε να γλιτώσει τους γονείς από το θέαμα του νεκρού γιου τους -ήταν φρικτό. Πέταξε σε ένα άλλο ελικοδρόμιο στην Αθήνα, όπου το ζευγάρι δέχθηκε την αναγκαία ψυχολογική στήριξη καθώς επιβεβαιώθηκε ότι ο νεαρός ήταν νεκρός. Η αιτία διερευνάται, αλλά παραμένει ασαφές γιατί συνέβη αυτό -ή επετράπη να συμβεί όταν τα πτερύγια του στροφείου αποτελούν έναν προφανή κίνδυνο».

Αστυνομική πηγή πρόσθεσε:

«Μιλάμε για μια τραγωδία, μια πρωτοφανή τραγωδία, μια τραγωδία που δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί».

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επικεφαλής της Ένωσης Ελλήνων Αστυνομικών, δήλωσε ότι η έρευνα θα επικεντρωθεί στο κατά πόσον ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες ασφαλείας.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εάν κριθεί ότι έφταιγε, δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης στο Mega.

«Θέλουμε να δούμε αν ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες να κατέβουν από το ελικόπτερο. Αυτές οι προπέλες λειτουργούν για περίπου δύο λεπτά από τη στιγμή που σβήνει τον κινητήρα, εκτός αν πατήσει ένα κουμπί που τις σταματάει στα 50 δευτερόλεπτα. Η πόρτα του ελικοπτέρου δεν έχει ασφάλεια, όποιος θέλει μπορεί να ανοίξει την πόρτα και να βγει. Η προκαταρκτική έρευνα θα εξετάσει αν ο πιλότος τους ενημέρωσε να βγουν έξω όταν σταμάτησαν οι έλικες και οι κινητήρες».

Πηγές ανέφεραν ότι το ταξίδι των 115 μιλίων της οικογένειας με δύο ελικόπτερα από τη Μύκονο στην Αθήνα κόστισε πάνω από 15.000 λίρες μόνο.

Και οι λιμουζίνες ήταν σε ετοιμότητα στο ελικοδρόμιο του κτήματος Λώλου στα Σπάτα, στα περίχωρα της Αθήνας, για να τους μεταφέρουν κατευθείαν σε ένα «οικογενειακό ιδιωτικό τζετ» που περίμενε να τους μεταφέρει πίσω από το διεθνές αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Τον χτύπησε ο έλικας στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr, στην αναφορά της αστυνομίας σημειώνεται πως στο ελικόπτερο επέβαιναν ο Έλληνας πιλότος και τέσσερις Βρετανοί επιβάτες. Αφού το ελικόπτερο προσγειώθηκε οι επιβάτες αποβιβάστηκαν. Ωστόσο κατά την έξοδό τους ο 21χρονος Jack Fenton κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου και τον χτύπησε ο πίσω μικρός έλικας στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Άμεσα στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ και διαπιστώθηκε ο θάνατος του 21χρονου Βρετανού, ενώ στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και αστυνομικοί μετέβησαν στον χώρο του συμβάντος προκειμένου να παραμείνει ανέπαφος.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...