16.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη – Τέσσερις “καραβιές” το πρωί του Σαββάτου

Ημερομηνία:

74 άνθρωποι διασώθηκαν τα ξημερώματα στα ανοιχτά της Κρήτης. Πρόκειται για μετανάστες που βρέθηκαν σε δεξαμενόπλοιο σημαίας Παναμά στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης και αφού περισυνελέγησαν, μεταφέρθηκαν με εμπορικό πλοίο στους Καλούς Λιμένες.

Άλλες δύο “καραβιές” εντοπίστηκαν στα ανοιχτά των Χανίων, με 74+ 45 ανθρώπους. Οι 74 μεταφέρονται στην Γαύδο και οι 45 στη Χώρα Σφακίων.

“Συναγερμός” στις λιμενικές και τις αστυνομικές Αρχές και για μια 4η περίπτωση άφιξης 42 μεταναστών που βγήκαν στην παραλία της Αγίας Παρασκευής στην Ψαρή Φοράδα του Δήμου Βιάννου και τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, οι 42 άνθρωποι προέρχονται, κατά δήλωσή τους, από την Αίγυπτο και την Υεμένη.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ