13.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Αφού μας έβαλαν με απάτη στην Ευρωζώνη γιατί δεν εκπίπτομε αυτόματα;

Ημερομηνία:

Για να μπεις τότε στην ΟΝΕ κοινώς Οικονομική Νομισματική Ένωση κοινώς Ευρωζώνη έπρεπε οι δείκτες της Οικονομίας της Ελλάδας να έχουν κάποια συγκεκριμένα νούμερα που δεν τα ‘χαν. Είμαστε πολύ χαμηλότερα.

Αυτό σημαίνει ότι διαφορετικά δεν μπορούσε η χώρα ν’ ακολουθήσει τους ρυθμούς των άλλων χωρών της Ευρωζώνης που ήταν πιο εύρωστες οικονομικά. Που σημαίνει πως αν αυτό γινόταν οι άνθρωποι θα λιώνανε για να συνυπάρξουν και ν’ ακολουθούν τους ρυθμούς των πλούσιων χωρών της Ευρωζώνης.

Έγινε λοιπόν απάτη με τον πρωθυπουργό τότε Σημίτη. Που παρουσίασαν ψεύτικα οικονομικά νούμερα συρθήκαμε στην Ευρωζώνη βοηθώντας μόνο να σωθεί η οικονομία της Γερμανίας και στραγγίζοντας έως τελικής πτώσης τον Ελληνικό Λαό.

Και γω αναρωτιέμαι:

Αφού δεν πληρούνται οι όροι για να είσαι σε ενιαία Οικονομική Ένωση, αφού η απάτη αποκαλύφθηκε γιατί δεν εκπίπτομε αυτόματα;

Γιατί δεν τιμωρούνται οι εμπνευστές αυτής της απάτης που είναι ο Κώστας Σημίτης και ο Γεωργίου με το ΔΝΤ;

Γιατί παραμένομε ακόμα στην Ευρωζώνη αφού μπήκαμε «κατά λάθος»;

Και ρωτώ! Όλος ο Ελληνικός Λαός πότε είχε ανάπτυξη; Πότε δούλευαν οι επιχειρήσεις του; Πότε τα μαγαζιά τους μπορούσαν και πλήρωναν όλες τις υποχρεώσεις τους;

Τα ασφαλιστικά τους ταμεία, τις δόσεις των δανείων τους, τις εφορείες τους; Με την δραχμή ή με το Ευρώ;

Τότε ξεκίνησε η κατρακύλα; Με τη δραχμή ή με το Ευρώ; Πότε σταμάτησε η Οικοδομή; Πόσα επαγγέλματα περιστρέφονται γύρω απ’ την Οικοδομή;

Πότε βουλιάξανε αυτά τα επαγγέλματα; Με το δικό μας νόμισμα ή με το Ευρώ;

Πάρτε το χαμπάρι, που ‘λεγε και ο παππούς μου που με το κουμάντο του επιβίωσε διαφόρων κατοχών. Με το ευρώ σωτηρία δεν υπάρχει για τον Ελληνικό Λαό. Ίσως για τους άλλους της Ευρωζώνης. Όχι για μας. Η κατρακύλα θα είναι καθημερινή και αδυσώπητη. Κανείς δεν θα μείνει αλώβητος. Θα πληγούν όλοι.

Γιατί τα Οικονομικά νούμερα που απαιτεί η συνύπαρξη των χωρών στην Ευρωζώνη είναι αδυσώπητα. Και γιατί οι πολιτικοί μας είναι πολύ μικροί. Αυτό και μόνο! Όχι απαραιτήτως επειδή είναι κακοί οι Γερμανοί και μας μισούν ή είναι κακοί οι Γάλλοι και τα λοιπά. Τα οικονομικά νούμερα και μόνο καθορίζουν τις σχέσεις και μεις δεν μπορούμε να τα ακολουθήσομε.

Η εμμονή σ’ αυτό το μοντέλο είναι έγκλημα.

"google ad"

Και γιατί άλλο Ευρωζώνη που είναι αυστηρά οικονομική Ένωση ενιαία και άλλο Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μπορούμε να είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην είμαστε στην Ευρωζώνη.

Όπως άλλωστε έτσι συνέβαινε έως το 2004 αν δεν κάνω λάθος που ο Σημίτης αποφάσισε αλλιώς και μας έχωσε σε μια Οικονομική Ένωση που δεν μπορούμε ν’ ακολουθήσομε, με πλαστά στοιχεία και με την ιαχή: «Ισχυρή Ελλάδα».

Το θυμάστε;

Θε μου τι έγκλημα μεγάλο!

Τι έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού!

Τι έγκλημα κατά της χώρας μας που σβήνει αργά και σταθερά!

 

Β.Γ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...