22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Αφόδευσαν σε εκκλησάκι του Ηρακλείου και έγραψαν συνθήματα

Ημερομηνία:

Άλλο ένα κρούσμα βανδαλισμού σε ξωκκλήσι της Κρήτης σημειώθηκε, αυτή τη φορά σε εκκλησάκι στην περιοχή του Παλιόκαστρου.

Περίπου δύο χρόνια μετά και τον τελευταίο βανδαλισμό σε εκκλησία του νομού Ηρακλείου, ο εφιάλτης και παράλληλα ο γρίφος που καλείται να λύσει η Αστυνομία επέστρεψε. Άγνωστος ή άγνωστοι βεβήλωσαν με το χειρότερο τρόπο τον ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής «Σπηλιώτισσα» που βρίσκεται στο τέλος του φαραγγιού στο Παλιόκαστρο. Οι δράστες αφόδευσαν στην εκκλησία και έγραψαν συνθήματα.

Ο τρόπος που γράφτηκαν τα λόγια αυτά στον τοίχο είναι ο ίδιος με τις προηγούμενες επιθέσεις σε εκκλησίες του νομού. Η όλη εικόνα που αντίκρυσαν πάντως οι πιστοί και ο εφημέριος πατήρ Γεώργιος Δαμιανάκης προκαλούν αποτροπιασμό και οργή για τους δράστες και τους λόγους που το έκαναν.

«Ενημερωθήκαμε πριν από περίπου μία εβδομάδα για το τι είχε συμβεί, αλλά κατάφερα να πάω, μόλις χθες (προχθές) στο εκκλησάκι. Αυτά που είδα, πραγματικά ήταν αποκαρδιωτικά. Δεν υπάρχει παγκάρι για να υποθέσει κανείς ότι το κίνητρο ήταν η κλοπή. Αυτό που έγραψαν στους τοιχους δείχνουν ότι πρόκειται για Δωδεκαθεϊστές, αλλά και πάλι δεν μπορεί να ξέρει κανείς» ανέφερε ο πατήρ Γεώργιος Δαμιανάκης.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το χώρο και προσπάθησαν να συλλέξουν στοιχεία. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο βανδαλισμός έγινε μεταξύ 5 Μαϊου και 5 Ιουνίου με πιθανότερο το διάστημα μεταξύ 20 με 30 του περασμένου μήνα.

Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ