29.8 C
Chania
Sunday, June 23, 2024

Αχιλλέας Γκίκας: “Δεν υπάρχει επιδημία γρίπης”

Ημερομηνία:

“Ας μην τρομοκρατείται ο κόσμος” τονίζει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Τα πράγματα στη θέση τους βάζει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Αχιλλέας Γκίκας, αναφερόμενος στα κρούσματα γρίπης που βρίσκονται σε έξαρση και στην Κρήτη. “Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Από το 2009 και κάθε χρόνο, την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαρτίου, η γρίπη είναι σε έξαρση, το ξέρουμε” – αναφέρει ο κ.Γκίκας, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει επιδημία γρίπης! “Παρά το ότι φέτος είχαμε νωρίτερα την έξαρση, από άλλες χρονιές, δεν έχουμε περάσει τους 56 νεκρούς που είχαμε πέρυσι” – τόνισε ο λοιμωξιολόγος, καλώντας τον κόσμο να μην τρομοκρατείται.

Ο ίδιος σύστησε στις ευπαθείς ομάδες να ακολουθούν τις ενδεδειγμένες αγωγές και να επισκεφθούν γιατρό μόλις διαπιστώσουν καποια συμπτώματα.

Στους 53 οι νεκροί από τον ιό της γρίπης

Αυξάνονται τα θανατηφόρα κρούσματα από τον ιό της γρίπης. Μέχρι τώρα 53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότεροι έπασχαν από υποκείμενο νόσημα και δεν είχαν εμβολιαστεί.

Έξι νέες εισαγωγές έχουν γίνει από το πρωί της Παρασκευής σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με τον αριθμό των νοσηλευόμενων να φτάνει τους 59, με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Συνολικά 174 άτομα έχει χρειαστεί να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Άσπρισαν” από το χαλάζι τα ορεινά Τρικάλων – Απίστευτες εικόνες

Μπορεί ο υδράργυρος να κινείται σε όλη τη χώρα...

Τραγωδία στο Ζούμπερι: 37χρονος Αιγύπτιος έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια του να σώσει ηλικιωμένο

Τραγικό θάνατο βρήκε, την Κυριακή, στη Νέα Μάκρη άνδρας αιγυπτιακής καταγωγής...

Απίστευτος θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Η Ελλάδα χρυσό και αργυρό στα 50μ ελεύθερο και 100μ ύπτιο με Γκολομέεβ, Μπίλα, Χρήστου και Μακρυγιάννη!

Ανεπανάληπτος ελληνικός θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στο Βελιγράδι. Η Ελλάδα μέσα...

Έτρεξαν και “στόλισαν” την Γαύδο με ψηφιδωτά! Δείτε φωτογραφίες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Γιορτή Αθλητισμού του Δήμου Γαύδου,...