17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αχιλλέας Γκίκας: “Το λιομάζωμα δεν έχει σχέση με την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Κρήτη”

Ημερομηνία:

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωση της λοιμωξιολόγου Βάνας Παπαευαγγέλου ότι η έξαρση των κρουσμάτων πιθανόν να οφείλεται στο μάζεμα της ελιάς, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά για στο νησί μας, ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αχιλλέας Γκίκας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV με την Στέλλα Τερζάκη, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα τα οποία να συσχετίζουν τη συγκομιδή της ελιάς με την αύξηση κρουσμάτων.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη, ο Αχιλλέας Γκίκας δήλωσε ότι υπάρχει μια σταθερότητα στα κρούσματα ενώ σε ότι αφορά τη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του νησιού, ανέφερε ότι η χωρητικότητα στις μονάδες ανέρχεται στο 65% με 70%.

Πολίτες του Ηρακλείου προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα, με τους ίδιους να δηλώνουν ότι νιώθουν ασφαλείς, κάνοντας αναφορά στο καλό επίπεδο το οποίο βρίσκεται το νησί μας, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας μας.

Εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες, αρκετοί Ηρακλειώτες βγήκαν για σωματική άσκηση και βόλτα με το κατοικίδιο τους στην παραλιακή Ηρακλείου και στον Κούλε.

Την ίδια ώρα, ψαράδες βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς τα αλιεύματα τους μένουν απούλητα.

Για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε επίπεδο χώρας ο Αχιλλέας Γκίκας εκτιμά ότι τις επόμενες 2 εβδομάδες θα υπάρξει μείωση της καμπύλης, εκφράζοντας τη πεποίθησή του ότι το σύστημα υγείας το οποίο πιέζεται ασφυκτικά , θα καταφέρει να βγει αλώβητο.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...