14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Αχτσιόγλου: Η μάχη είναι ανοιχτή, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μου αλλά μπορώ να κερδίσω

Ημερομηνία:

«Επικοινώνησα με τους άλλους τρεις συνυποψήφιούς μου«, δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, στην πρώτη της συνέντευξη μετά την ήττα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τις διεργασίες που γίνονται σε αναζήτηση συμμαχιών, εν όψει του δεύτερου γύρου της Κυριακής.

Η διεκδικήτρια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε πολλές φορές «ανοιχτή» τη μάχη παρά το εις βάρος της αποτέλεσμα και τα προγνωστικά.

Παράλληλα είπε ότι έχει ζητήσει να γίνει debate με τον Στέφανο Κασσελάκη εν όψει του δεύτερου γύρου. «Είμαι απολύτως ανοιχτή για το πότε θα γίνει» πρόσθεσε.

«Τα συνθήματα έχουν ένα αίτημα, ωστόσο πρέπει να εξειδικεύονται. Είναι υποχρέωση του κάθε πολιτικού να εξηγεί τι θέλει να κάνει», λέγοντας ότι ο νικητής του πρώτου γύρου «πρέπει να εξηγήσει τις πολιτικές του θέσεις».

«Ψέματα ότι υπονόμευσα τον Τσίπρα»

Η Έφη Αχτσιόγλου στη συνέχεια διέψευσε ξανά τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να υπονομεύει τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και ότι έστειλε SMS στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας του να παραιτηθεί.

«Από τη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου δέχομαι χυδαίες επιθέσεις. Πρόκειται για χυδαία ψέματα και λασπολογίες που εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και εκπορεύονται από συγκεκριμένα μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα. Πρόκειται για χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα. Στέλνω εξώδικο σήμερα στο σάιτ και ζητώ να ανακαλέσουν».

«Δεδομένη η ενότητα»

«Είμαι στρατιώτης αυτού του χώρου, τον έχω υπηρετήσει από πολλές θέσεις, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, είναι απόλυτα δεδομένη η ενότητα του χώρου μετά τις εκλογές» είπε σχολιάζοντας τα σενάρια για το μέλλον στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν είμαστε στον δρόμο της διάσπασης» πρόσθεσε.

«Ο Κασσελάκης έχει δείξει τις προτιμήσεις του»

«Βάζετε ένα σενάριο δικής μου ήττας, η μάχη ωστόσο είναι ανοιχτή, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μου αλλά μπορώ να κερδίσω. Στην περίπτωση που δεν είμαι εγώ η νικήτρια, ο κύριος Κασσελάκης έχει δείξει τις προτιμήσεις του και έχει επιλέξει τα στελέχη που θέλει να τον πλαισιώνουν» είπε στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το σενάριο για διαρχία.

«Δεν πρέπει κανείς να προσπαθεί να χρησμοποιήσει το όνομα του Αλέξη Τσίπρα, που από την πρώτη στιγμή επέλεξε να μην παρέμβει στη διαδικασία», είπε ακόμη αφήνοντας αιχμή για τον συνυποψήφιό της.

Παράλληλα επανέλαβε ότι είναι κρίσιμο ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπορεί να είναι στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας ότι η μάχη για την ηγεσία είναι ανοιχτή…

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...