23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Αύξηση τουριστικού ρεύματος κατά 200% από Ουκρανία στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του εισερχόμενου τουρισμού στην Κρήτη, και την αύξηση των Κρητικών εξαγωγών στην Ουκρανική αγορά, για το Κίεβο αναχωρεί ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης όπου είναι προσκεκλημένος του ομολόγου του Περιφερειάρχη Anatolii Prysiazhniuk, για να συμμετάσχει σε οικονομικό-επιχειρηματικό φόρουμ  στο Κίεβο 23 με 25 Μαΐου, όπου θα δώσουν το παρόν 30 Περιφέρειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ρωσία, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης «οι σχέσεις μας με την Ουκρανία και ιδιαίτερα με την Περιφέρεια του Κιέβου τους τελευταίους μήνες έχουν ενισχυθεί, και τα θετικά αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Με την συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο φόρουμ στοχεύουμε να αναδείξουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Κρήτης για τον πρωτογενή τομέα αλλά και τον τουρισμό», και προσέθεσε: «Ο εισερχόμενος τουρισμός από την Ουκρανία στην Κρήτη φέτος σε σχέση με το 2012 είναι αυξημένος κατά 200%, όμως σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε.

Προσπαθούμε για τη συνεχή  βελτίωση των οικονομικών δεικτών, είτε έχουν να κάνουν με τον τουρισμό μας είτε με τις εξαγωγές Κρητικών προϊόντων, όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά στην διεθνή αγορά, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής που ακολουθούμε».

Τον κύκλο των επαφών στο οικονομικό φόρουμ θα ολοκληρώσει η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, που θα συνοδεύσει τον Περιφερειάρχη στο Κίεβο.

Την Παρασκευή τα εγκαίνια στην Παγκρήτια Έκθεση «KΡHTH: η Μεγάλη Συνάντηση» στην Αθήνα

Ο Περιφερειάρχης μεθαύριο Παρασκευή επιστρέφοντας από το Κίεβο, θα εγκαινιάσει στο στάδιο TAE KWON DO στο Φάληρο, την Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» όπου θα προβληθούν «Προϊόντα, Τουρισμός, Γεύσεις, Υπηρεσίες»  με την συμμετοχή  εκατοντάδων επιχειρήσεων.

«Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας και στο εσωτερικό, εγκαινιάζουμε την μεγάλη αυτή έκθεση για να προβάλουμε ακόμα περισσότερο τα ποιοτικά μας προϊόντα, τον τουρισμό μας».

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης την Δευτέρα 27 Μαΐου τελευταία ημέρα της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ οργανωμένο από το Ελληνο-Κινεζικό Επιμελητήριο με τίτλο «HELLENIC-CHINESE BUSINESS FORUM 2013», και  την συμμετοχή Κινέζων-Ελλήνων επιχειρηματιών.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...