Θεαματική αύξηση κατά 247,3%, καταγράφεται τον Ιούλιο στις ημερήσιες εισαγωγές ασθενών με CoViD-19 στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του iatronet από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Από 33 μόλις εισαγωγές την 1η του μήνα, φτάσαμε το περασμένο Σάββατο στις 132. Ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ των τελευταίων 42 ημερών και επιστρέφει το ΕΣΥ στην κατάσταση που βρισκόταν στις 6 Ιουνίου.

Στους 88 ανέρχονται, σήμερα Τρίτη, οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στην Κρήτη, δηλαδή τέσσερις επιπλέον σε σύγκριση με την Δευτέρα, κατά τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ. Από αυτούς, οι 8 νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τους 5 να είναι διασωληνωμένοι. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, «καθαρό» και χωρίς ασθενείς με κορονοϊό παραμένει το νοσοκομείο Νεάπολης. Μετά την Κρήτη, αύξηση εισαγωγών παρατηρείται και στα νοσοκομεία της Αττικής. Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, στο Αττικόν νοσοκομείο, το  εφημέρευε από χθες έως σήμερα το πρωί, προσήλθαν 137 ύποπτα κρούσματα κοροναϊού με συμπτώματα. Εν τέλει έγιναν 31 εισαγωγές ασθενών, ενώ συνολικά νοσηλεύονται 43 ασθενείς και 2 ασθενείς στη ΜΕΘ. Σημειώνεται πως πριν 15 ημέρες στο Αττικόν νοσηλεύονταν 8 ασθενείς με κοροναϊό και ένας στη ΜΕΘ.

Αναλυτικά:

– Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 19 ασθενείς, 14 στην κλινική covid, 5 σε ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι

– Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 17 ασθενείς, οι 16 στην κλινική covid και 1 στη ΜΕΘ, μη διασωληνωμένος.

– Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 22 ασθενείς στην κλινική covid και ένας στη ΜΕΘ, μη διασωληνωμένος

– Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 21 ασθενείς στην κλινική covid και ο 1 στη ΜΕΘ.

– Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται 2 ασθενείς στην κλινική Covid

– Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας νοσηλεύεται 3 ασθενείς στην κλινική Covid

– Στο Νοσοκομείο Σητείας νοσηλεύονται 4 ασθενείς στην κλινική Covid

Έπειτα από έναν ήπιο Ιούνιο, με τριψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων (μόλις 209 στις 21 Ιουνίου), στις 3 Ιουλίου ανακοινώθηκε τετραψήφιος αριθμός (1.001). Την επόμενη κιόλας μέρα, υπήρξε σχεδόν διπλασιασμός των ημερήσιων εισαγωγών, οι οποίες έφτασαν σε τριψήφιο αριθμό (112) στις 12 Ιουλίου. Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων ημερήσιων εισαγωγών είχε καταγραφεί στις 13 Απριλίου (562). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πληρότητα των απλών κλινών CoViD έχει φτάσει στο 16,1% από 9,6% την 1η Ιουλίου και των κλινών ΜΕΘ CoViD στο 25,92%, από 35,4%.

Μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, κατά τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 123. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. To 89,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.760 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 141 (ημερήσια μεταβολή +6,82%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 117 ασθενείς.