16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αύριο η απόφαση για Σειραγάκη – Αν ξαναμπώ φυλακή “δε θα υπάρχει επιστροφή”, φέρεται να είπε

Ημερομηνία:

Η απόφαση για την αποφυλάκιση ή συνέχιση έκτισης της ποινής του Νίκου Σειραγάκη θα ληφθεί – εκτός απροόπτου – πιθανότατα αύριο.

Ο Σειραγάκης οδηγήθηκε σήμερα (28/5) ενώπιον του συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι δεν παραβίασε κανέναν από τους όρους που του υπέβαλλαν κατά την διαμονή του στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star-fm.gr ο ίδιος ζήτησε να μην επιστρέψει στις φυλακές γιατί εάν συμβεί αυτό τότε: “δεν θα υπάρχει επιστροφή”.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εκδίκαση της υπόθεσης κράτησε μία ώρα με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει πώς δεν άλλαξε διεύθυνση κατοικίας ούτε παραβίασε τους όρους προσκομίζοντας σχετικά στοιχεία που θεωρεί υποστηρικτικά.

Πάντως, ενώ την Τρίτη είχε ζητήσει αναβολή για σήμερα προκειμένου να εξεταστεί και μάρτυρας, εντέλει σήμερα δεν παρουσιάστηκε μάρτυρας ενώπιον του συμβουλίου.

Η δικηγόρος του Κυριακή Πακιρτζίδου δήλωσε στην camera του Grevena TV πως ουδέποτε συνελήφθη όπως λανθασμένα λέγεται, ο Ν.Σειραγάκης στην Μενεμένη και κατέθεσε στο Συμβούλιο όλα εκείνα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν.

Ο προπονητής Νίκος Σειραγάκης, είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο τον Δεκέμβριο του 2011 για ασέλγεια σε βάρος τριών αγοριών. Δύο χρόνια αργότερα καταδικάστηκε από το δικαστήριο για πράξεις ασέλγειας σε βάρος 36 παιδιών σε ποινή κάθειρξης 401 χρόνια, ποινή πρωτοφανής για τα ελληνικά δικαστήρια.

Το 2016 η πολύκροτη αυτή υπόθεση εκδικάστηκε και στο Εφετείο με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να του επιβάλει την ίδια ακριβώς ποινή.

Ωστόσο, έπειτα από οκτώ χρόνια και πέντε μήνες που πέρασε στην φυλακή ο Νίκος Σειραγάκης κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης.

Ο ίδιος είχε παραμείνει έγκλειστος συμπληρώνοντας τα – προβλεπόμενα εκ του νόμου έτη έκτισης – και σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος. Επομένως, η πρόταση του διευθυντή προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν υπέρ της αποφυλάκισης. Τελικά, και το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της οικείας εισαγγελίας αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

Στις αρχές Μαΐου 2020 οι αρχές περνούν εκ νέου χειροπέδες στον παιδεραστή, Νίκο Σειραγάκη.

Όπως έγινε γνωστό, οι περιοριστικοί όροι που περιλαμβάνονταν στην αποφυλάκισή του έλεγαν πως ο Νίκος Σειραγάκης έπρεπε να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη μόνο εντός του δήμου Καλαμαριάς ωστόσο εντοπίστηκε από τις αρχές στην περιοχή της Μενεμένης με αποτέλεσμα να συλληφθεί μετά από εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών.

Έκτοτε, οδηγήθηκε στη φυλακή και πλέον αναμένεται να κριθεί αν θα παραμείνει ή αν θα λάβει εκ νέου εξιτήριο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ