23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Βάλετε φόρους, βάλετε εις τη φτωχή μας ράχη, ποτίστε με το αίμα μας την άρρωστη πατρίδα…”

Ημερομηνία:

Αυτούς τους στίχους του Γεωργίου Σουρή θυμήθηκα, διαβάζοντας για την φοροκαταιγίδα που ξεσπά – σαν βαρομετρικό χαμηλό – στις πλάτες του χειμαζόμενου πόπολο μιζέριο, η οποία βέβαια παγίως δεν πλήττει τους βασταζούμενους Ρωμιούς!

Πραγματικά, κατά τον ποιητή στην άρρωστη πατρίδα πρέπει να γίνει μετάγγιση λαϊκού αίματος, μια που το πίνουν οι αιμοβόρες βδέλλες, αλλά και στέλνουν αναρίθμητες… φιάλες στις τράπεζες των φορολογικών παραδείσων!! Πως θα χρηματοδοτήσουν αυτές την ανάπτυξη των οικονομιών του Βορρά κι επιπλέον πώς θα δώσουν τα ληστρικά δάνεια στις αναπτυσσόμενες χώρες, για ν’ αρπάξουν τις πηγές και τους φυσικούς πόρους;

Μ’ αυτή την … αναγκαιότητα των ληστών του κόσμου, είναι δεμένη η χρεοκοπία της Ελλάδας!! Καθώς και με τα “μαύρα” δις, που στέλνουν σε φορολογικούς παραδείσους, πρώην και νυν πολιτικοί γκάνγκστερς και ρουφήχτρες του ελληνικού μας αίματος!! και ο ελληνικός λαός – δηλ. τα φτωχά και μεσαία στρώματα – πέφτει από την φτώχεια στην εξαθλίωση και την αναπόφευκτη στάση πληρωμών, έτσι για να του μείνει περιθώριο να φάει!!!

Όμως όλοι οι αστοί πολιτικοί -με κυρίαρχο τον εγγονό της παραμυθούς (Πηνελόπης Δέλτα) μας ζαλίζουν τους όρχεις για … χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, για ανάκαμψη και άλλα ψευδεπίγραφα και κομπογιαννίτικα φούμαρα.

Κι έχω μια απορία: υπάρχει έλληνας – μια που κάτσαμε σε τόσα παλούκια – που να πιστεύει ίχνος έστω απ’ αυτές τις πολιτικές παπαριές; Δεν βιάζομαι για την απάντηση, την περιμένω αμέσως μετά τις προσεχείς εθνικές εκλογές. Κι αν δεν είναι η αναμενόμενη, θα μας κράξω: Ρε Καλά να πάθουμε! Είμαστε λέει…  Σοφός λαός! Χαχαχα! Μα το “δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού” κι εμείς το εξ αμαρτείν το ‘χουμε κάμει άπειρες φορές…

Να πω καλά να πάθουμε; Να δικαιολογήσω τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά της “Χρυσής Αυγής”; Κι ο Γερμανικός λαός, τα ίδια λάθη με μας έκανε, κάπου βγήκε ο Χίτλερ, με κόστος σαράντα εκατομμύρια νεκρούς από τα φασιστικά όπλα, σε όλη την Ευρώπη! Για να ξαναγυρίσουμε στα δικά μας, σας δίνω τίτλους από τα έντυπα, που θα ‘λεγα πως είναι … σκέτο περιβόλι, αν δεν ήταν για κλάματα: “επιστροφή στις αγορές” (τάδε έφη Σαμαράς). “Ποσό 17.812.687 ευρώ σε επιχειρήσεις της Κρήτης”!! Να φάνε κι οι κότες δηλαδή! “Δράσεις για την ανεργία”. “Δόσεις έξι φορέων για τους φορολογούμενους” και άλλα… τερπνά!!

Βέβηλη υπόθεση βέβαια, η “στάση πληρωμών” αν και αυτό αφορά εμάς το πόπολο…Όσον αφορά από μεσοαστούς και πάνω, η στάση πληρωμών είναι δεδομένη!!! Γι’ αυτήν την κοινωνική ομάδα δουλεύουν τα διαπιστευμένα (άτυπα) προς τούτο πολιτικά στελέχη που τους δίνουμε οι πολλοί από μας την ψήφο μας… Που είναι λέει “το ιερότερον δικαίωμα του πολίτου!” Ιερότερον δηλαδή, όταν την κάνουμε όπλο και αυτό το όπλο το στρέφουμε στα κούφια μας κεφάλια;

Δεν μπορώ να κατανοήσω τέτοια… ιερότητα, αν και συνάδει προς την ιερότητα της αιωνίου αναπαύσεώς μας “εν τόπω χλοερό”, έτσι για ν’ αδειάσουμε τη γωνιά στους νοήμονες από το λαό! Ίσως κάποιοι να χαρακτηρίσουν “Λόγια του αέρος” αυτό το κείμενο… Αν  το πάρουμε από την άποψη της ανάδειξης των διαχρονικών πολιτικών αεριτζήδων και κενολόγων, έχουν δίκιο!

Μόνο που σ’ αυτούς τους αεριτζήδες και κενολόγους, θα δώσουν προσεχώς την πλειοψηφία, έτσι για να πάρουν αέρα και να πειστούν πως αξίζει να μας πάρει και να μας σηκώσει η φοροκαταιγίδα κι όλες γενικά του … εναέριου πολιτ. μας χώρου.

 Αντ. Χαρχαλάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...