19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Βάση της Aegean στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Ηρακλείου θα συνεχίσουν να λειτουργούν στα όρια… συναγερμού και τη νέα τουριστική περίοδο. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει ο νέος δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος θεωρεί ότι για την αξιοποίηση του γειτονικού χώρου θα χρειαστεί τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ηρακλείου και η μεταφορά του τοπικού οδικού δικτύου σε νέα θέση. «Εχουμε καθυστερήσει», είπε στην «Εφ.Συν.» ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και δεν δίστασε να μιλήσει για γραφειοκρατία. Υπογράμμισε ότι τα ετήσια έσοδα του κράτους από το αεροδρόμιο ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ, όταν αρκούν 15 εκατ. για να αποκτήσει τις απαραίτητες συμπληρωματικές εγκαταστάσεις.

Το καλοκαίρι το Ηράκλειο -το δεύτερο αεροδρόμιο της χώρας μετά το «Ελ. Βενιζέλος» στη διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων- υποδεχόταν 150 πτήσεις τσάρτερ την ημέρα. Κάθε λεπτό υπήρχε απογείωση ή προσγείωση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αδιαχώρητο στις πίστες αεροσκαφών και να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες κάτω από τον ήλιο. Υπολογίζεται ότι την τελευταία πενταετία διακινήθηκαν πάνω από 5 εκατ. επιβάτες.Το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών υπόσχεται λύσεις, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν μελέτες και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.

Παρά τις ελλείψεις σε υποδομές, η Aegean επέλεξε να αναδείξει το Ηράκλειο σε περιφερειακή βάση του ομίλου, στον οποίο εδώ και έναν χρόνο έχει ενταχθεί και η Olympic Air. Προβλέπεται να σταθμεύουν 6-7 αεροσκάφη της και να απασχολούνται σε μόνιμη βάση 172 εργαζόμενοι, ενώ θα προστεθούν 14 νέοι προορισμοί που θα συνδέσουν απευθείας το Ηράκλειο με επτά χώρες.

Παρουσία της υπουργού Τουρισμού Ολγας Κεφαλογιάννη, ο αντιπρόεδρος του ομίλου, Ευτύχης Βασιλάκης, παρουσίασε το συνολικό πρόγραμμα για το 2015, που καλύπτει 134 προορισμούς, από τους οποίους οι 34 είναι στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό. Με το διευρυμένο δίκτυο θα προσφερθούν 15 εκατ. θέσεις, δύο εκατ. περισσότερες σε σχέση με το 2014. Ειδικά για το «Ελ. Βενιζέλος» είπε ότι θα προστεθούν 15 νέοι προορισμοί σε εννέα χώρες, με αποτέλεσμα η Αθήνα να καλύπτεται από ένα δίκτυο πτήσεων προς 91 αεροδρόμια, από τα οποία τα 30 αφορούν γραμμές εσωτερικού.

Προσφορές

aegean_0

Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, προανήγγειλε ότι ο όμιλος ετοιμάζει μία προσφορά για κάθε μήνα για τους επιβάτες του, προφανώς για να απαντήσει στην είσοδο της Ryanair και ελληνικών μικρών εταιρειών στις γραμμές εσωτερικού. «Είναι ένας αξιόλογος ανταγωνιστής», είπε για τη νεόφερτη στην Ελλάδα εταιρεία χαμηλού κόστους, με την οποία διεκδικούν, με χωριστές προσφορές, τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Ο Ευτ. Βασιλάκης παρατήρησε ότι ο εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου αντιμετωπίζει προβλήματα ανάλογα με αυτά της «Ολυμπιακής». Σημείωσε τις ενστάσεις των Βρυξελλών, αλλά πρόσθεσε ότι η Aegean ενδιαφέρεται να μπει και με δικές της δυνάμεις στην αεροπορική αγορά της Κύπρου.

«Η Ελλάδα περιλαμβάνεται πλέον στις 20 χώρες με μεγάλα έσοδα από τον τουρισμό», τόνισε η Ολγα Κεφαλογιάννη και προέβλεψε ότι οι ρυθμοί θα είναι ανοδικοί το 2015. Ανέφερε ότι το 2013 η χώρα μας υποδέχτηκε 20 εκατ. τουρίστες και τα έσοδα μαζί με τις κρουαζιέρες έφτασαν τα 13 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύουν το 18-20% του ΑΕΠ και το 20% των θέσεων εργασίας.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...