22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Βέλγιο: Τρεις συλλήψεις για μια “σοβαρή απειλή” σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης

Ημερομηνία:

Η ασφάλεια του υπουργού Δικαιοσύνης του Βελγίου Βίνσεντ Φαν Κίκερνμπορν ενισχύθηκε μετά τη σύλληψη, στην Ολλανδία, τριών προσώπων που συνδέονται με μια “σοβαρή απειλή” σε βάρος του αξιωματούχου αυτού της βελγικής κυβέρνησης.

Το πρωί της Παρασκευής, ύποπτο αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε μια κατοικημένη περιοχή, κοντά στην οικία του Υπουργού σύμφωνα με την φλαμανδόφωνη εφημερίδα Het Laatste Nieuws. Στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν καλάσνικοφ, εκρηκτικές ύλες και πιθανώς και φιάλες αερίου. Το ύποπτο όχημα, που έφερε ολλανδικές πινακίδες, κατασχέθηκε και θα ερευνηθεί. H ομάδα συντονισμού για ανάλυση απειλών ανέφερε ότι προς το παρόν δεν πρέπει να υπάρξουν “βιαστικά συμπεράσματα” σχετικά με το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την υπόθεση. Πάντως, ο Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν, ακύρωσε αρκετές από τις δραστηριότητές του για τις επόμενες ημέρες, ενώ αποφασίστηκε η ενίσχυση της ασφάλειάς του.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου δεν επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία, έκανε λόγο όμως για “σοβαρή απειλή”. Στην ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι τρία πρόσωπα συνελήφθησαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο στην Ολλανδία και έχει ζητηθεί η έκδοσή τους στο Βέλγιο.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για μια “πιθανή” απειλή σε βάρος του Κίκερνμπορν και από την προκαταρκτική έρευνα διαπιστώθηκε ότι “θα έπρεπε να την πάρουν στα σοβαρά”.

Ο υπουργός δεν θα συμμετάσχει σε ορισμένες προγραμματισμένες δραστηριότητες τις “επόμενες ημέρες”. Η εισαγγελία δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για την έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

“Δε θα ενδώσουμε ποτέ στη βία”

“Δε θα ενδώσουμε ποτέ στη βία. Ποτέ” είναι το μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης του Βελγίου, Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν λίγες ώρες μετά την σύλληψη τριών ατόμων στην Ολλανδία για σχέση με “απειλές” που εξαπολύθηκαν εναντίον του και τον εντοπισμό αυτοκινήτου με όπλα κοντά στο σπίτι του.

“Ως πατέρας, το πρώτο μου μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η γυναίκα και τα παιδιά μου. Δεν το επέλεξαν αυτό, αλλά πρέπει να υποστούν τις συνέπειες. Κάθε γονιός θα καταλάβει ότι αυτό είναι δύσκολο να το αντέξει. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά από αυτό που συμβαίνει όσο το δυνατόν περισσότερο” αναφέρει ο Βέλγος Υπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook προσθέτοντας ότι “αυτή τη φορά ήμουν ο στόχος. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι στην αστυνομία και στο δικαστικό σύστημα. Όποιος εμπλέκεται στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος γνωρίζει ότι ενέχει αναπόφευκτα κινδύνους. Από την αστυνομία που περιπολεί στους δρόμους μας τη νύχτα μέχρι τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα. Κι όμως το κάνουν. Από αίσθηση καθήκοντος. Για εμάς. Σε πλήρη ανωνυμία. Ακόμα κι αν γνωρίζουν τους κινδύνους. Ακόμα κι αν οι απειλές εναντίον τους έχουν μικρότερη απήχηση στα ΜΜΕ. Είναι όλοι τους ήρωες. Στο δημοκρατικό μας κράτος δικαίου, δεν θα ενδώσουμε ποτέ στη βία. Ποτέ”.

“Η ομοσπονδιακή εισαγγελία ενημερώθηκε την τελευταία εβδομάδα για μια πιθανή απειλή κατά του προσώπου του υπουργού Δικαιοσύνης Βίνσεντ Βαν Κουίκενμπορν”, ανέφερε η εισαγγελία και συμπλήρωσε ότι “άμεσα ξεκίνησε έρευνα και ανατέθηκε σε ανακριτή της δικαστικής περιφέρειας της Δυτικής Φλάνδρας. Τα πρώτα στοιχεία αυτής της έρευνας έδειξαν γρήγορα ότι αυτή η απειλή πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη”.

Capital.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...