18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Βέλη Κουτσούμπα κατά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Ημερομηνία:

Τα βέλη του έστρεψε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι έχει ήδη έτοιμα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, αλλά και κατά της αντιπολίτευσης, που όπως είπε, θα σιγοντάρει για να περάσει το αντιλαϊκό έργο

O Δ. Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, που από του χρόνου θα εφαρμοστούν και σε χαμηλοσυνταξιούχους, νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περικοπές σε προνοιακά επιδόματα, όπως το ΕΚΑΣ, ενώ ξεκινάει η συζήτηση για περαιτέρω ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Επισήμανε ακόμη ότι «έρχονται τα νέα ραβασάκια της εφορίας, με τον ΕΝΦΙΑ του 2015, θεσπίζονται νέα χαράτσια στη φορολογία αγροτών, με απογείωση του φόρου εισοδήματος και φορολόγηση των κάθε είδους επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, η εξάλειψη του μειωμένου ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο κ.ά.».

Επίσης, έκανε λόγο για «νέα φοροληστεία, με σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και εμπόρους, μικρές επιχειρήσεις, καθώς και για εργαζόμενους με μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών».

Ο Δ. Κουτσούμπας έστρεψε τα βέλη του και κατά των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι «ουσιαστικά θα σιγοντάρουν, θα δίνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση, για να περνά χωρίς σκοπέλους το αντιλαϊκό της έργο».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται ο Θανάσης Παφίλης και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλη της Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Σπύρος Χαλβατζής, Γιώργος Λαμπρούλης και Γιώργος Μαρίνος, ενώ για Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής θα προταθεί ο Γιώργος Λαμπρούλης.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ