13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η διαγραφή Κουρουμπλή στέλνει ισχυρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση

Ημερομηνία:

Επιτέλους, κατι σα να κινειται στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η διαγραφή Κουρουμπλή στέλνει ξεκάθαρο μηνυμα.

Τη στιγμή οπου για άλλη μια φορά η κυβέρνηση είχε στριμωχθεί στα σκοινιά και δικαίως, μετά τις αποκαλύψεις της μελέτης Τσιόδρα, ο Κουρουμπλής όπως κι άλλα στελέχη άλλες φορές, με άκυρη και εκτός γραμμής παρέμβασή του, έδωσε το πάτημα στα κυβερνητικά στελέχη να στρέψουν αλλού τη συζήτηση και να αλλάξουν για μια ακόμη φορά την ατζέντα.

Αυτή τη φορά όμως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τα στραβά μάτια, δεν έκανε το λάθος αντί να δει το πρόβλημα που βρίσκεται στο εσωτερικό του κόμματος να κατηγορήσει τα μέσα ενημέρωσης, αλλά αντιμετώπισε το πρόβλημα στην πηγή του στέλνοντας ξεκαθαρο μήνυμα προς όλα τα στελέχη ότι άλλες παραφωνίες δε θα γίνουν ανεκτές.

Το ζήτημα με αυτές τις παραφωνίες είναι ότι εδώ και χρόνια υπονομεύουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζοντας την ισχύ της. Οι παράφωνοι βγαίνοντας εκτος γραμμής και φωνασκώντας δίνουν μια εικόνα στους πολίτες ότι αυτοί δε χρειάζεται να υπακούουν στη γραμμή που συλλογικά αποφασίζει το κόμμα, ότι υπάρχουν βουλευτές που επιτρέπεται να λένε ότι θέλουν και γουστάρουν και άλλοι που υπακούουν, και ότι εν τέλει αυτοί είναι θαραλλέοι και ελεύθεροι και γι’ αυτό “λένε τα πράγματα με το όνομά τους” εκεί που άλλοι στο κόμμα δεν τολμούν να τα πουν όπως έχουν γιατί  φοβουνται.

Δίνουν εν τέλει μια εικόνα στους πολίτες μιας ηγεσίας αδύναμης που οι εντολές της δε γίνονται σεβαστές και που δε χρειάζεται να γίνονται σεβαστές από κάποιους.

Είναι αδύναμη η ηγεσία όταν δινει την εικόνα ότι είναι πέρα από τη δύναμή της να θέσει υπό έλεγχο τους παράφωνους.

Eίναι αδύναμη όταν αυτοί που δεν υπακούουν στη γραμμή είναι δυνατοί επειδή έχουν το θάρρος να λένε τα πράγματα “με το όνομά τους” εκεί που η ηγεσία τα μασάει.

Βεβαίως, πριν τον Κουρουμπλή έχουν υπάρξει πολλοί άλλοι που έχουν πει πάρα πολύ χειρότερα πράγματα, εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ στρέφοντας αλλού την ατζέντα σε κρίσιμες συγκυρίες. Όμως ο Κουρουμπλής δεν κατάλαβε ότι σε αντίθεση με άλλους δεν έχει το αντίστοιχο κοινό και τη δυναμική ώστε να συγχωρούνται τέτοια ατοπήματα. Πιο κρίσιμα, δεν κατάλαβε την πολιτική συγκυρία.

Το είχαμε ξαναγράψει ότι η εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ μπορεί να έχει ευεργετικές συνέπειες για όλο το πολιτικό σύστημα. Πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πως αν δεν ασκήσουν την αντιπολίτευση όπως πρέπει να την ασκεί ένα κομμα, αν συνεχίσουν να επιτρέπουν να αμφισβητείται η γραμμή του κόμματος και η ισχύς της ηγεσίας, θα υπάρχει ένα άλλο κόμμα με μια νέα ισχυρή ηγεσία που εκλέχθηκε με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο υποψήφιο που θα ασκήσει συγκροτημένη αντιπολίτευση. Λαμβάνοντας τα μηνύματα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα και αυτό δείχνει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, κάτι πολύ ελπιδοφόρο.

Η διαγραφή Κουρουμπλή μπορεί να έγινε για ένα ατόπημα που είναι μικρότερο σε σχέση με άλλων στελεχών που έχουν προηγηθεί και τα οποία έχουν συγχωρηθεί ή η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σιώπησε και δεν αντιμετώπισε όπως έπρεπε, όμως στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι από εδώ και στο εξής οι “μαγκιές” στο εσωτερικό του κόμματος τελειώσανε και ότι όποιος δεν πειθαρχεί στη γραμμή και υποβαθμίζει με τη στάση του την ηγεσία του κόμματος και τις συλλογικές αποφάσεις, θα θέτεται εκτός του κόμματος.

Γιατί για να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδισει τη μάχη των εκλογών πρέπει πρώτα η ηγεσία του κόμματος να κερδίσει την εσωτερική μάχη και αυτή είναι ίσως η πιο δύσκολη και η πιο αναγκαία και για το κόμμα και για τη χώρα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...