14.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Βίτσας: Χρυσαυγίτες οργανώνουν τις αντιδράσεις στην Κω

Ημερομηνία:

«Δεν θέλουν πρόσφυγες, δεν τους αρέσουν. Αν ήταν Γερμανοί δεν θα τους άρεσαν οι Έλληνες. Πρόκειται για ανθρώπους της φασιστικής Δεξιάς», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σχολιάζοντας τόσο την επίθεση σε βάρος του Πάνου Καμμένου στην Κω όσο και για εκείνους που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων στο νησί.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο Δημήτρης Βίτσας αποσυνέδεσε την δράση των συγκεκριμένων ατόμων από την πλειοψηφία των κατοίκων.

«Δεν θέλουν τους πρόσφυγες αυτοί οι άνθρωποι, γιατί δεν το λένε καθαρά; Στο νησί, εάν δεν υπάρξει ένας χώρος αντίστοιχος όπως στη Σάμο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Λέρο, θα ξαναζήσουμε σκηνές στο λιμάνι όπως πέρυσι, που δεν αποτελούν τιμή ούτε για τη χώρα, ούτε για την Κω» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός υπουργός.

«Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν θέλουν πρόσφυγες, δεν τους αρέσουν», σημείωσε ο Δ. Βίτσας: «Αν ήταν Γερμανοί δεν θα τους άρεσαν οι Έλληνες μετανάστες, αν ήταν μαύροι δεν θα τους άρεσαν οι λευκοί».

«Το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Κω, ωστόσο, θέλει το κέντρο πρώτης φιλοξενίας. Θέλει όσοι φτάνουν στο νησί να μπορούν να έχουν κάτι να φάνε, μία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τις ώρες που θα παραμείνουν στην Κω» σημείωσε ο υπουργός.

«Τα πολιτικά κίνητρα είναι επίσης σοβαρός παράγοντας στις κινητοποιήσεις», όπως εκτίμησε, αποκλείοντας τη σχέση των αντιδράσεων με το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πρόκειται για ανθρώπους της φασιστικής Δεξιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βίτσας.

Σχολίασε επίσης τη στάση του Δημάρχου της Κω, καθώς όπως είπε «δεν διευκολύνει καθόλου», ενώ έχει ανοιχτή αντιπαράθεση με τον εκάστοτε υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής από το καλοκαίρι. «Παίζεται ένα «παιχνίδι» με το σημείο που προτείνεται, με προτάσεις χαμηλού επιπέδου, όπως π.χ. μία που ήταν μόλις 6 στρέμματα» κατέληξε ο κ. Βίτσας.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...