14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Βαθαίνει η φτώχεια στην Κρήτη – Σε συσσίτια εναποθέτουν την ελπίδα τους για επιβίωση

Ημερομηνία:

Βαθαίνει η φτώχεια στην Κρήτη με ένα νέο κύμα οικονομικής ένδειας να χτυπά την κοινωνία. Σύμφωνα με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι ενδεικτικό πως 12% αύξηση σημειώνει το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των οικογενειών που ζήτησαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, καθώς δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν

Ακόμα και τα βασικά αγαθά λείπουν από το τραπέζι πολλών οικογενειών στην Κρήτη, την ώρα που πληθωρισμός και ανεργία πλήττουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Όλο και περισσότερα νοικοκυριά στρέφονται προς την Περιφέρεια για να ζητήσουν συνδρομή σε προγράμματα  ταμείου ευρωπαϊκής βοήθειας απόρων ή σε συσσίτια.

Παράλληλα, ένα πιάτο φαγητό εξασφαλίζουν καθημερινά τα συσσίτια στο Ηράκλειο την ώρα που και εκεί οι ανάγκες το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί λόγω της ανέχειας.

Όπως εξηγεί ο Πατήρ Γεώργιος, υπεύθυνος για το συσσίτιο που παρέχεται από «τη στέγη του καλού Σαμαρείτη», οι υποδομές της κουζίνας αδυνατούν να εξυπηρετήσουν περισσότερους πολίτες. Για το λόγο αυτό, η εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Ηράκλειο, προσπαθεί να βοηθήσει τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη με την παροχή τροφίμων, αλλά και με οικονομική ενίσχυση.

Ακόμα και σε χαλεπούς καιρούς φαίνεται πως το φιλότιμο δεν έχει χαθεί. Αρκετοί είναι εκείνοι, σύμφωνα με την Εκκλησία, που κρατούν το βλέμμα τους στραμμένο στο συνάνθρωπο, δηλώνοντας διατεθειμένοι να προσφέρουν ακόμα και από το υστέρημα τους.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...