13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Βαλαβάνη: Όσοι μπορούν να μπουν στη ρύθμιση και δεν το πράξουν θα ελεγχθούν από την εφορία

Ημερομηνία:

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Αν θέλουμε να μην μπουν ας το κάνουμε έτσι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτρεπτικό από αυτό. Αν θέλουμε να είμαστε καθαροί πρέπει να το αντιστρέψουμε: Να πούμε όσοι δεν θα μπουν ενώ μπορούν (εξαιρούμενων ούτως ή άλλως όσων έχουν δικαστικές εμπλοκές) να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα περάσει η Εφορία».

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε σε κόμματα της αντιπολίτευσης ο τίτλος του νομοσχεδίου «περί επανεκκίνησης της Οικονομίας», η κ. Βαλαβάνη απάντησε: «Αμφισβητούν τον τίτλο του νομοσχεδίου μόνο όσοι δεν έχουν τον βραχνά της αιχμαλωσίας σε ένα χρέος που δεν μπορούν να αποπληρώσουν.

Μόνο αυτοί δεν βλέπουν ότι μια ρύθμιση για το χρέος, ουσιαστικά τελική, δεν συμβάλλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας απελευθερώνοντας ανθρώπους που ακόμη και σήμερα συλλαμβάνονται και επιχειρήσεις, που έχουν παγωμένους τους λογαριασμούς και δεν μπορούν να πληρώσουν τίποτα», ενώ τόνισε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «δεν μάς το έδωσε κανείς ούτε μας το διόρθωσε», αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ και τη Χρυσή Αυγή. Η ΝΔ διά του εισηγητή της κ. Βεσυρόπουλου δήλωσε πως διάκειται θετικά στο νομοσχέδιο και θα το υπερψηφίσει, εφόσον όμως η κυβέρνηση λάβει υπόψη της μια σειρά ενστάσεων (κυρίως αυτές που αφορούν την ανεξαρτησία της φορολογικής δικαιοσύνης), το Ποτάμι επιφυλάχθηκε, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει επί της αρχής, αλλά θα δώσει αρνητική ψήφο, ή θα δηλώσει «παρών».

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε με τη σειρά του το νομοσχέδιο «αναγκαίο αν και όχι ικανό για την επανεκκίνηση της οικονομίας» και επισήμανε πως σύντομα  θα κατατεθεί και νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων των πολιτών προς τις τράπεζες.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...