27.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Βαν Ρομπάι: Αναπόφευκτη μία κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, κατά προτίμηση εθνικής ενότητας

Ημερομηνία:

Στις επικείμενες εκλογές και στην ανάγκη να εφαρμοστούν μετεκλογικά τα συμφωνηθέντα αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή πύλη EurActiv, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ερωτηθείς κατά πόσο εμπνέουν ανησυχία οι ελληνικές εκλογές, απάντησε ότι πιθανότατα θα αποδείξουν ότι μια κυβέρνηση συνασπισμού είναι «αναπόφευκτη».

Και τόνισε:

Ας ελπίσουμε ότι μετά τις εκλογές και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι Έλληνες θα έχουν έναν κυβερνητικό συνασπισμό, κατά προτίμηση μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Απέκλεισε, παράλληλα, το ενδεχόμενο κάποιο κόμμα να έχει την πλειοψηφία. «Ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις προθέσεις του δεν είχε την πλειοψηφία και στηρίχθηκε σε συμμαχίες», σημείωσε. Συνεχίζοντας, ανέφερε πως η εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη τον Ιούλιο μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της είναι «απαραίτητη» σχολιάζοντας πως πρόκειται για «τελευταία ευκαιρία».

«Νομίζω ότι για την Ελλάδα οι πιθανότητες να λάβει ένα τέταρτο πακέτο διάσωσης, είναι πραγματικά ελάχιστες. Μια νέα συμφωνία με τις υπόλοιπες 18 χώρες της ευρωζώνης, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο -μάλλον αδύνατο- να επιτευχθεί», λέει χαρακτηριστικά και καταλήγει:

Ελπίζω ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει πλήρη επίγνωση αυτού του γεγονότος. Δε θέλω να χρησιμοποιήσω σκληρές εκφράσεις, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό πρέπει να το έχει υπόψη της η κυβέρνηση που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές. Περισσότερο από ένα παιχνίδι εξουσίας στην εσωτερική πολιτική σκηνή, πρόκειται για το μέλλον της χώρας που βρίσκεται σε κίνδυνο.

newpost.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...

ChatGPT-4ο: Επανάσταση στο AI – Τι υπόσχεται το νέο μοντέλο

Τη χρήση του δημοφιλούς chatbot της, ChatGPT, επεκτείνει η OpenAI λανσάροντας ένα...

Σκάρλετ Γιόχανσον: Σε “πόλεμο” με το ChatGPT για τη φωνή της – Γιατί τους κατηγορεί

Φαινομενικά η Σκάρλετ Γιόχανσον (Scarlett Johansson) δεν έχει κανένα κοινό χαρακτηριστικό...