21.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Βαρδάκης: «Θλιβερά τα στοιχεία της ανεργίας, γεγονός που προμηνύει έναν δύσκολο χειμώνα»

Ημερομηνία:

Σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρει:

“Οι εμμονές του κ. Μητσοτάκη, σε πολιτικές, μη ανταποκρινόμενες στις ανάγκες του κόσμου της εργασίας αποτυπώνονται σε αριθμούς.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονταν σε 948.722 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, τον Ιούλιο του 2021 οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.002.261 άτομα, καταγράφοντας αύξηση 5,64% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021.

Νούμερα δυσοίωνα και απαισιόδοξα. Στοιχεία που προκαλούν φόβο και πολιτικές, που αποδεδειγμένα οδηγούν σε ανασφάλεια και φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Οι μόνιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, οι αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες, που έταζε ο κ. Μητσοτάκης ως αντιπολίτευση, παρέμειναν υποσχέσεις.

Ως Κυβέρνηση λειτούργησε σαν οδοστρωτήρας στο εργασιακό γίγνεσθαι, καταργώντας κάθε έννοια δικαίου μέσα από την ψήφιση αλλεπάλληλων αντεργατικών νομοσχεδίων.

Η ανεργία, αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών της ΝΔ, έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της εργασίας στη χώρα μας”.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...