17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Βαρουφάκης: Έκτακτος φόρος μόνο στους έχοντες, αν χρειαστεί | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτου φόρου μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν, κάνοντας λόγο για έναν όριο εισοδήματος και πάνω.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, ο Γιάννης Βαρουφάκης, υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ώστε να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία της χώρας και τη λαϊκή κυριαρχία επί των τειχών μας “εξασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν θα ξαναμπούμε στην αναξιοπρέπεια του να έχουμε πρωτογενή ελλείμματα”.

“Εάν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο γι’ αυτό, θα το κάνω, αλλά θα το κάνω σ’ αυτούς που έχουν να πληρώσουν όχι σ’ αυτούς που δεν έχουν… Προφανώς θα είναι στοχευμένος”, δήλωσε ενώ κάλεσε τους πολίτες στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. “Αυτοί που μου δίνουν συγχαρητήρια πρέπει να πληρώνουν και παράλληλα τους φόρους τους”. “Το να πληρώνουμε φόρους είναι μέρος του πατριωτικού καθήκοντος”, είπε.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ο υπουργός Οικονομικών έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: Αυτοί που είναι μέρος του προβλήματος “θα πρέπει να χτυπηθούν και θα χτυπηθούν αλύπητα”.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης επανέλαβε πως δεν υπάρχει ταμειακό πρόβλημα έναντι των Ελλήνων πολιτών, σημειώνοντας πως το ζήτημα είναι στις αποπληρωμές του ΔΝΤ για τον Μάρτιο. Ωστόσο, όπως είπε, είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τους εταίρους για εξεύρεση λύσης και δήλωσε βέβαιος πως θα βρεθεί. ”Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δέχτηκαν ότι ακόμα και οι επιστροφές των κερδών από την ΕΚΤ θα γίνονται μόνο μετά από αξιολόγηση. Εμείς λέμε να μην μας τα δώσετε δώστε τα απευθείας στο ΔΝΤ. Μας λένε ότι δεν υπάρχει τέτοιος μηχανισμός. Τους λέω φτιάξτε τον”, ανέφερε.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=-_NzbHnn71E”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=29e3P75w18c”]

Σχετικά με το αφορολόγητο, δήλωσε πως θα επανέλθει σταδιακά σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι ντρέπεται που υπάρχουν φτωχοί Έλληνες οι οποίοι καταβάλουν φόρο από το πρώτο ευρώ. Παράλληλα θα αντιμετωπιστεί και το θέμα της εξομοίωσης του μισθολογίου στο δημόσιο.

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ απέκλεισε αυξήσεις στον τουρισμό, τα φάρμακα, τα βιβλία και στα τρόφιμα. «Θα βρούμε κάποιο προϊόν κάπου θα υπάρξει μία εξομάλυνση, μία εξισορρόπηση» ανέφερε ο υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με τις κινήσεις που θα γίνουν στο τετράμηνο της παράτασης ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι “το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Να καλύψουμε το χρηματοδοτικό κενό, να αρχίσουμε να νομοθετούμε με σκοπό να θεραπεύσουμε τον ιδιωτικό τομέα όπως για παράδειγμα η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές”.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ