14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Βαρουφάκης: Αντιμετωπίζουμε ένα πραξικόπημα χωρίς τανκς

Ημερομηνία:

Την πρόθεση των δανειστών να επιβάλουν τις πολιτικές που επιθυμούν στην Ελλάδα περιέγραψε με παραστατικό τρόπο ο Γιάννης Βαρουφάκης, σε δεκάλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε χθες Τρίτη σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις «εξουθενωτικές» και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα νέου τύπου πραξικόπημα όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών».

«Ακόμα και ένας δεκάχρονος κατανοεί πλέον πως το τεράστιο δάνειο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσα σε αυστηρά μέτρα λιτότητας, τη στιγμή που το εθνικό εισόδημα της Ελλάδας έχει μειωθεί 25%», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Και πρόσθεσε: «Στο τέλος αν έχεις μια άρρωστη αγελάδα και την κτυπάς συνεχώς για να παράγει περισσότερο γάλα, το μόνο που θα πετύχεις είναι να την εξασθενίσεις περισσότερο και να μην παράγει καθόλου γάλα».

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να κάνει συμβιβασμούς, τονίζοντας, ωστόσο πως «δεν θα υποχωρήσουμε άτακτα». «Έχει δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο εναντίον του ψεύδους, της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης και της αυτοϋπονόμευσης, που πετυχαίνει μια λιτότητα σε περίοδο μεγάλης κρίσης», σημείωσε.

Το μήνυμα του κ. Βαρουφάκη παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που έγινε, στο πλαίσιο της εκστρατείας«Αφήστε την Ελλάδα να αναπνεύσει», υπό την αιγίδα της Αυστραλοελληνικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης (Australia-Greece Solidarity Campaign), στο Εργατικό Κέντρο (Trades Hall) της Μελβούρνης.

Στην ίδια συγκέντρωση απέστειλαν μηνύματα ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο νέος διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...