17.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Βαρουφάκης: Αποδεχόμαστε το 0% του Μνημονίου – Aπορρίπτουμε το τοξικό 30%

Ημερομηνία:

«Εάν δεν είσαι διατεθειμένος να διανοηθείς καν τη ρήξη, δεν διαπραγματεύεσαι» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «απερισκεψία εταίρων που παίζουν με τους θεσμούς της Ευρωζώνης» και «δε μας δίνουν λίγες εβδομάδες γαλήνης για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας».

«Η ψήφος εμπιστοσύνης θα σημάνει την έναρξη της μεταμνημονιακής εποχής» υπογράμμισε, προσθέτοντας:

Δεν θα αποδεχθούμε ούτε έναν όρο που θα ενισχύσει τη δίνη της κρίσης. Δεν θα ανεχθούμε ούτε μία από τις κόκκινες γραμμές που θυσιάζουν Έλληνες. Δεν θα υποκύψουμε στην απατηλή πλάνη ότι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας αποτελεί μεταρρύθμιση.

Ο Γ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί ένα πρόγραμμα που ευνοεί την «πυραμιδική λιτότητα» η οποία όπως λειτουργούσε με αποικιακά χαρακτηριστικά εις βάρος των πολλών και προς όφελος των λίγων.

«Πόσο ποσοστό του μνημονίου αποδεχόμαστε; 0%» τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «για να πάψει η δανειακή συμφωνία, που είναι τοξική, απαιτείται μία νέα συμφωνία, ένα νέο συμβόλαιο. Αμοιβαίες προσπάθειες, γύφυρα για μια νέα συμφωνία, αυτό σημαίνει διαπραγμάτευση».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποφύγουμε τη ρήξη» σημειώνοντας ότι δεν θα εφαρμόσει την θεωρία παιγνίων αφού «δεν παίζεις με το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης».

«Μας ζητάτε να δεσμευθούμε ότι δεν θα πάμε σε ρήξη, για να μας στηρίξετε» είπε ακόμη, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι «αυτό είναι σχήμα οξύμωρο, γιατί έτσι δεν διαπραγματεύσαι. Καλύτερα να κάτσουμε εδώ, να οργανώσουμε τα υπουργεία και να παίρνουμε εντολές από e-mail» τόνισε. «Οι κόκκινες γραμμές σας είναι και δικές μας, απλά εμείς έχουμε περισσότερες» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμα ότι γύρω στο 30% είναι το τοξικό μνημονιακό κομμάτι που θα απορρίψουμε.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που πηγαίνει σε Eurogroup όρθια και όχι σκυφτή» κατέληξε.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ