16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Βαρουφάκης για σκανδαλολογία: Όλοι γνωρίζουμε για τα σκάνδαλα και κανένα από τα σκάνδαλα δεν έχει διαλευκανθεί και κανένας δεν έχει πάει φυλακή

Ημερομηνία:

Καυστικός σχετικά με την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τη γενικότερη αντιμετώπιση σκανδάλων στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, μιλώντας στον Real FM, ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι «εμείς στο ΜέΡΑ25 και εγώ προσωπικά έχουμε μία πάγια τακτική και είναι και ηθική στάση. Όπως γνωρίζετε δεν συμμετείχαμε από την πρώτη στιγμή στις λεγόμενες προανακριτικές επιτροπές. Θεωρώ ότι όταν οι πολιτικοί παραβιάζουν τον διαχωρισμό των εξουσιών και μασκαρευόμαστε ως εισαγγελείς και χρίζουμε ο ένας τον άλλον ένοχο για ποινικά αδικήματα, καταλήγουμε να είμαστε μία χώρα στην οποία όλοι χαρακτηρίζουν όλους τους άλλους ένοχους, τελικά κανένας δεν καταδικάζεται, είναι όλοι αθώοι και το μόνο που μένει στο απυρόβλητο είναι η διαπλοκή. Οπότε εγώ προσωπικά δεν νιώθω ότι είμαι ικανός για να κρίνω την ποινική διάσταση οποιασδήποτε τέτοιας συναλλαγής, ούτε να χρίσω τον εαυτό μου εισαγγελέα, ούτε δικαστή».

Προσέθεσε, δε, ότι «θα ήθελα να ζω σε μία χώρα όπου έχουμε ένα FBI, ένα σώμα δίωξης εγκλήματος τόσο μεγαλοεπιχειρηματικού, όσο και πολιτικού και να μπορούμε εμείς οι πολιτικοί, εσείς οι δημοσιογράφοι να παρακολουθούμε το έργο αυτών των ανακριτικών Αρχών. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα που όλοι γνωρίζουμε για τα σκάνδαλα και κανένα από τα σκάνδαλα δεν έχει διαλευκανθεί και κανένας δεν έχει πάει φυλακή, μαθαίνουμε για τη δωροδοκία Ελλήνων πολιτικών από τη Siemens, από τη Novartis, από το FBI και δεν γίνεται τίποτα στη χώρα μας για να υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα και μία απόδοση Δικαιοσύνης. Αυτό είναι μία διαδικασία στην οποία ως ΜέΡΑ25 δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε και θέλουμε θεσμικές τομές και αλλαγές».

«Όταν εγώ μίλαγα για -10% ύφεση ο κ. Σταϊκούρας μίλαγε για μηδέν, όταν εγώ μίλαγα για -15% κατά τις 22-23 Μαρτίου μιλούσε για -1%. Λίγο λίγο σέρνεται προς την πραγματικότητα, η οποία θα είναι το -15% στο καλό σενάριο. Ξέρετε ότι δεν τρέφω ιδιαίτερα φιλικά συναισθήματα προς το ΔΝΤ, ούτε εκείνοι προς εμένα, αλλά όταν ακόμα και το ΔΝΤ βγαίνει και λέει ότι ο μέσος όρος ύφεσης στην Ευρωζώνη θα είναι 10 με 11%, αλλά η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα πληγεί περισσότερο από όλες, προφανώς καταλαβαίνετε… Ακόμη και αυτοί που δεν είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, μείωσαν τα έξοδα τους κατά 20%. Αυτό το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην ύφεση θα είναι τεράστιο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 σχετικά με την πορεία της οικονομίας.
Αναφερόμενος στην επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για αυτή την επαφή. Θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Ερντογάν. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια να απεργάζεται και να σχεδιάζει θερμά επεισόδια ή να κάνει κινήσεις που αυξάνουν τις εντάσεις, Ναι, θα υπερασπιστούμε των κυρίαρχων δικαιωμάτων μας μέχρι τελευταία ρανίδα του αίματός μας, από την άλλη μεριά η συνεννόηση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τουρκικής είναι απαραίτητη. Θεωρώ ότι είναι μία καλή κίνηση αυτή. Πού θα καταλήξει, τι συζητήθηκε δεν μπορώ να το γνωρίζω».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...