17.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Βαρουφάκης για Σόιμπλε: Σαν αποικιοκράτης που κάνει τον γύρο του θριάμβου

Ημερομηνία:

Ως μεγάλη τιμή χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης το γεγονός ότι ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς επέλεξε να κάνει ταινία βασισμένη στο βιβλίο του.

«Δεν χρειάζεται να σας πω περισσότερα για τον Κώστα Γαβρά, είναι πολύ μεγάλη μου τιμή η γνωριμία μας και τη φιλία μας, νιώθω μεγαλύτερη τιμή για το γεγονός ότι επέλεξε αυτό το βιβλίο για να κάνει την επόμενη πολιτική του ταινία», είπε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Ο Κώστας Γαβράς είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης που έχει τον δικό του τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και δουλεύει. Η σχέση μας είναι ένας απόλυτος μονόδρομος, εδώ και δύο χρόνια βρισκόμαστε πολύ συχνά».

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στον Alpha 98,9 απάντησε και σε ερώτηση για το αν θα αξιοποιηθεί το ηχητικό και οπτικό υλικό, το οποίο έχει καταγράψει από τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Το σενάριο της ταινίας βρίσκεται στο τέλος του, ολοκληρώνεται. Με ρωτάτε σαν να είμαι ο δημιουργός της ταινίας, δεν είμαι εγώ, είναι ο Κώστας Γαβράς, να ρωτήσετε τον Κώστα Γαβρά; Εγώ έχω γράψει το βιβλίο, ο Κώστας Γαβράς θα κάνει την ταινία, δεν θα σας απαντήσω σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός, όμως, αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο του βιβλίου του καλώντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να πει αν υπάρχει έστω και μία ανακρίβεια στο «Adults in the Room».

«Προκαλώ και προσκαλώ τον κ. Σόιμπλε και όλους να μου πουν αν υπάρχει έστω και μία ανακρίβεια στο βιβλίο μου», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος και στην ανοικτή επιστολή που έστειλε στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας μετά την πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Την 25η Ιουνίου, μία μέρα πριν ο πρωθυπουργός αναγγείλει το δημοψήφισμα, ο Σόιμπλε μου είπε “καλά κάνεις και δεν υπογράφεις το 3ο μνημόνιο. Θα ήσουν υπόλογος στον λαό σου”», είπε ακόμη ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτηρίζοντας τον Σόιμπλε σαν «αποικιοκράτης που κάνει τον γύρο του θριάμβου και δίνει τα εύσημα στον Τσίπρα που συνθηκολόγησε».

enikos.gr/Alpha Radio

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...