15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας παραδόθηκε άνευ όρων – Αποτύχαμε

Ημερομηνία:

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο τέως υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «οΑλέξης Τσίπρας ήξερε τι έπρεπε να γίνει αλλά τελικώς παραδόθηκε άνευ όρων» και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Εξαπολύοντας «πυρά» στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση, συνεχίζοντας τις μειώσεις και τις περικοπές. Ο Τσίπρας παραδόθηκε σε μία σειρά πολιτικών που γνώριζε ότι θα αποτύχουν. Είπε “ναι” σε μία σειρά πολιτικών που δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, που δεν μπορούν να “δουλέψουν” και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι».

Εκτίμησε ακόμα ότι η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σταθεροποιηθεί, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη λιτότητα, ενώ υποστήριξε ότι ουσιαστικά οι δύο μεγάλες δυνάμεις της Ευρωζώνης -Γαλλία και Γερμανία- δεν έχουν αποφασίσει ποιο είναι το καλύτερο για την οικονομία της ζώνης του ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν μετανιώνει για τον τρόπο διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια που ήταν υπουργός, ο τέως υπουργός Οικονομικών  σημείωσε:

Σαφώς και υπάρχουν πράγματα για τα οποία μετανιώνω. Άλλωστε αποτύχαμε.

Όσον αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, αυτά έχουν δεχθεί ένα διπλό χτύπημα. Πρώτον από την κρίση, η οποία οδήγησε σε εκτίναξη της ανεργίας και ως εκ τούτου σε κάθετη μείωση των εισφορών και δεύτερον από το PSI, το οποίο «αφαίρεσε» σημαντικό μερίδιο των περιουσιακών τους στοιχείων.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...