21.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Βαρουφάκης στην ΕΡΤ: Ούτε ο Χομεϊνί δεν θα σκεφτόταν να κάνει κάτι τέτοιο

Ημερομηνία:

Σκληρός απέναντι στην κυβέρνηση παρουσιάστηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης στη live επιστροφή του στα στούντιο της ΕΡΤ μετά το επίσημο κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης. Ο γνωστός οικονομολόγος έβαλλε κατά της απόφασης της κυβέρνησης και αποκάλυψε για ποιο λόγο ήταν εδώ και δύο χρόνια κομμένος από τις εκπομπές της ΕΡΤ.«Ηρθα ως κομμένος επί δύο χρόνια», είπε και συνέχισε: «Με έκοψαν επειδή μίλησα για αναδιάρθρωση του χρέους. Με είχαν προειδοποιήσει, αλλά εγώ το είπα και με έκοψαν. Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί βάναυσο χτύπημα σε βασικές αρχές της δημοκρατίας. Το ναα αποφασίζεις και να διατάζεις χωρίς συζήτηση. Ούτε ο Χομεϊνι δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι τέτοιο. Στο BBC οι συνάδελφοι αγωνιούν γιατί κάποιοι, όπως ο Μέρντοχ, χαίρονται επειδή έγινε η αρχή και μπορεί να κλείσουν κι άλλοι σταθμοί.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα νοσοκομεία βρίθουν διαφθοράς. Υπάρχει λόγος να τα κλείσεις; Οταν λένε οι ίδιοι πως ο οργανισμός είναι διεφθαρμένος τι σημαίνει; Ποιος έκανε τη διαχείριση; Στην Αυστραλία συζητούν την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας τηλεόρασης και σήμερα όλοι είναι τρομοκρατημένοι. Στην κυβέρνηση μπορεί και να λένε ότι άνοιξαν δρόμους”.

Πηγή: iefimerida.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νεκρός μετανάστης στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα μετά από ξυλοδαρμό

Nεκρός μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκε το πρωί...

Χανιά: Συνελήφθη 16χρονη για ξυλοδαρμό συμμαθητή της – Στο αυτόφωρο και ο πατέρας της

Νέο περιστατικό σχολικής βίας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στα...

Μαρία Καρυστιανού: Παρακολουθούν το τηλέφωνό μου

Την παρακολούθηση του τηλεφώνου της αποκάλυψε η Μαρία Καρυστιανού. Σε συνέντευξή...