15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Βαρουφάκης: O κ. Τσίπρας ίσως να προκηρύξει πρόωρες εκλογές αντί να πάει τη συμφωνία στη βουλή. Θα «εκπλαγώ πολύ» αν θελήσει να παραμείνει πρωθυπουργός

Ημερομηνία:

Ως “μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών” περιέγραψε τη συμφωνία, ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο abc της Αυστραλίας, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα εκπλαγεί εάν ο κ. Τσίπρας θελήσει να παραμείνει Πρωθυπουργός.

“Αυτή είναι η πολιτική της ταπείνωσης”, είπε στην εκπομπή Late Night Live.

“Η τρόικα είχε φροντίσει ότι θα τον κάνουν να καταπιεί κάθε λέξη που εκστόμιζε ασκώντας κριτική στην τρόικα κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων.

Όχι μόνο τους έξι μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια”.

“Αυτό δεν έχει να κάνει με την οικονομία. Δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το να μπει η Ελλάδα στο δρόμο προς την ανάκαμψη.

Πρόκειται για μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών που στοιχειώνει και πάλι την Ευρώπη, και ο πρωθυπουργός το γνωρίζει.

Γνωρίζει ότι είναι καταδικασμένος αν  το κάνει και είναι καταδικασμένος αν δεν το κάνει” τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης συνέκρινε τους όρους με το πραξικόπημα του 1967.

«Τότε, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για να καταλυθεί η δημοκρατία ήταν τα τανκς.

Αυτή τη φορά, ήταν οι τράπεζες. Οι τράπεζες χρησιμοποιήθηκαν από ξένες δυνάμεις για να καταλάβουν την κυβέρνηση. Η διαφορά είναι πως αυτή τη φορά καταλαμβάνουν όλη τη δημόσια περιουσία».

Ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ίσως να προκηρύξει πρόωρες εκλογές αντί να πάει τη συμφωνία στη βουλή, λέγοντας ότι θα «εκπλαγώ πολύ» αν θελήσει να παραμείνει πρωθυπουργός.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...