18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Βαρύς υπαινιγμός Πούτιν για χρήση πυρηνικών – Η Δύση παρέσυρε την Ουκρανία σε πόλεμο

Ημερομηνία:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη ότι οποιεσδήποτε χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στην Ουκρανία θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια γρήγορη απάντηση από τη Ρωσία και δήλωσε ότι όλες οι αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει η Μόσχα σε μια τέτοια κατάσταση έχουν ήδη ληφθεί.

«Διαθέτουμε όλα τα εργαλεία» για να απαντήσουμε, αν υπάρξει ξένη παρέμβαση στην επιχείρησή μας στην Ουκρανία, υπογράμμισε. «Ανάμεσα σε αυτά, είναι ένα για το οποίο κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί και δεν θα καυχηθούμε, θα το χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί», ανέφερε ο Πούτιν, υπαινισσόμενος χρήση πυρηνικών όπλων.

Ο Πούτιν μιλώντας σε βουλευτές στην Αγία Πετρούπολη, τόνισε επιπλέον ότι η Δύση θέλει να κόψει τη Ρωσία σε διάφορα κομμάτια και την κατηγόρησε ότι ωθεί την Ουκρανία σε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλλε η Δύση, επεσήμανε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.

Το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας αναμένει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) θα συρρικνωθεί κατά 8,8% το 2022 σύμφωνα με το βασικό σενάριο ή κατά 12,4% σύμφωνα με ένα πιο συντηρητικό σενάριο, μέ βάση ένα έγγραφο που είδε το Reuters, το οποίο δείχνει ότι οι πιέσεις που ασκούν οι κυρώσεις έχουν επιπτώσεις.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα προέβη κι εκείνη σε μιαν ανοικτή απειλή προς τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ που ενισχύουν με όπλα την Ουκρανία. Τόνισε ότι η Ρωσία δεν θα δίσταζε να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στις εν λόγω χώρες.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι, εάν ο σκοπός είναι να σταματήσει ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με στρατιωτικές προμήθειες, η Ρωσία μπορεί να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Εξάλλου, αυτό που κάνουν οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος», είπε χαρακτηριστικά.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σητεία: Παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη

Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούν σήμερα, οικογένεια, συγγενείς, φίλοι,...