17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Βασίλης Κικίλιας: Τεστ κορονοϊού σύντομα και στο Νοσοκομείο Χανίων – Εξοπλίζεται με μοριακό αναλυτή εντός 2 βδομάδων

Ημερομηνία:

Την ανακοίνωση ότι εντός των δύο επόμενων εβδομάδων το Νοσοκομείο στα Χανιά θα ενισχυθεί με ένα μεγάλο μοριακό αναλυτή για τεστ κορονοϊού έκανε απόψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας συμμετείχε σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος μετά το τέλος της οποίας μιλώντας στους δημοσιογράφους, έστειλε μήνυμα στήριξης της πολιτείας προς τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.

Όπως τόνισε, «για μας είναι στρατηγικής σημασίας ο νομός Χανίων, το νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, το παραϊατρικό προσωπικό, όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο. Αποδείξαμε εν μέσω κρίσης ότι σταθμίζουμε πάνω απ’ όλα την αξία της ανθρώπινης ζωής και στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους με όλα τα μέσα».

“Μονιμοποίηση 2.500 νοσηλευτών”

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις 5.000 προσλήψεις που έγιναν μέσα σε διάστημα 3 μηνών στο χώρο της δημόσιας υγείας, ενώ έκανε γνωστό ότι μέσω μοριοδότησης θα κινηθούν οι διαδικασίες για να μονιμοποιηθούν περίπου 2.500 νοσηλευτές, καθώς και επικουρικοί γιατροί σε μονάδες υγείας της χώρας.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προστεθούν σε ΜΕΘ της Κρήτης 25 νέες κλίνες.

Ο υπουργός Υγείας κατά την άφιξη του στο νοσοκομείο, συνομίλησε με συμβασιούχους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας υγείας που πραγματοποίησαν συγκέντρωση ζητώντας τη μονιμοποίηση τους.

Στη σύσκεψη υπό τον κ. Κικίλια, συμμετείχαν ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βουλουδάκης, στελέχη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, η διοίκηση του νοσοκομείου και εκπρόσωποι εργαζομένων.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα, κινητοποίηση πραγματοποίησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Χανίων

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...