15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Πέντε μήνες ήταν υπό παρακολούθηση

Ημερομηνία:

Επι πέντε μήνες βρισκόταν υπο παρακολούθηση ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου που συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και είναι προφυλακισμένος.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Σε σκληρό δίσκο στο σπίτι του συγγραφέα βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες με ειδικό λογισμικό εντοπίστηκε την στιγμή που «κατέβαζε» κιόλας σχετικό παιδικό πορνογραφικό υλικό και έτσι όλη η διαδικασία κινήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείσα σχετικά, εξήγησε ότι, “η σύλληψη έγινε στις 18 Οκτωβρίου και η προφυλάκιση στις 26 Οκτωβρίου. Ο λόγος που δεν υπήρξε ανακοίνωση είναι γιατί συνεχίστηκε η ερευνά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσχετισμό με άλλες υποθέσεις της Δίωξης”.

Διευκρίνισε επίσης  ότι, “από την έρευνα που έκαναν τα στελέχη της Δίωξης επί πέντε μήνες, προέκυψε ότι, φαίνεται να μην σχετίζεται με άλλες υποθέσεις, η συγκεκριμένη υπόθεση”.

Σε ερώτηση γιατί δεν δημοσιεύονται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του, είπε ότι, “δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή για δημοσιοποίηση”, εξηγώντας ότι, “δεν είναι όλες οι υποθέσεις ίδιες. Είχε υλικό στην κατοχή του, δεν κατηγορείται για κακοποίηση ο ίδιος. Είχε αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και αποθήκευε το υλικό αυτό”.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...