Την ώρα που «ποινικοποιείται αναδρομικά» η ιστορική, νικηφόρα διεκδίκηση του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι με τις ευλογίες της κυβέρνησης – και κατά συνέπεια οποιαδήποτε κοινωνική διαμαρτυρία πολιτικής και κοινωνικής βαρύτητας στον προαύλιο, δημόσιο χώρο της Βουλής – υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει με λακωνική ψυχραιμία ότι «τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα», σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή εθνικής εμβέλειας.
Η δήλωση έγινε από τον Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Φεύγα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ της Πέμπτης (16/10) στο τηλεοπτικό κανάλι Action24.
Ο κ. Φεύγας ανέφερε επίσης ότι στο μνημείο αναγράφονται «ονόματα νεκρών που έπεσαν για την πατρίδα».
Ας υπενθυμίσουμε για όσους – υψηλά ιστάμενους και μη, που το έχουν ξεχάσει από την εποχή του Δημοτικού – ότι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη δεν αναγράφονται ονόματα, αλλά έχουν χαραχτεί φράσεις του έργου του Θουκυδίδη από την περιγραφή της ταφικής τελετής του Επιταφίου του Περικλή, ενώ τον τοίχο του μνημείου περιβάλλουν εκατέρωθεν χαραγμένα τα ονόματα τοπωνυμίων στα οποία διεξήχθησαν ιστορικές μάχες του ελληνικού στρατού στη νεότερη Ιστορία.
🔵Ένταση μετά από δήλωση Β. Φεύγα: «Οι νεκροί των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα»
Δείτε καθημερινά στις 20:00 την εκπομπή #ΗΕπόμενηΜέρα με τον @serkot65 στο #Action24 pic.twitter.com/8KdXBE2GyU
— Action24 (@action24tv) October 16, 2025



