18.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Βαφές Αποκορώνου: Εντοπίστηκαν αιωνόβιοι κομμένοι δρύς

Ημερομηνία:

Μέσα σε ένα δάσος, στην περιοχή του Βαφέ Αποκορώνου στα Χανιά, εντόπισε χθες κλιμάκιο της δασικής υπηρεσίας Χανίων τους αιωνόβιους δρυς που κάποιοι έκοψαν πριν από λίγες ημέρες για να κάνουν καυσόξυλα. Η Ευτυχία Πενταράκη με την κάμερα της ΝΤ ήταν εκεί και κατέγραψε όλη την επιχείρηση. Οι δασοφύλακες εντόπισαν στις 16 Φεβρουαρίου 12 τόνους καυσόξυλα που κάποιοι έκοψαν παράνομα και σήμερα βρήκαν την προέλευση τους. Τα ξύλα κατασχέθηκαν ενώ η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Στις 16 του περασμένου Φεβρουαρίου δασικοί υπάλληλοι βρέθηκαν μπροστά σε μία αποκαρδιωτική εικόνα στην περιοχή Κερατιδές στον Βαφέ του Αποκόρωνα Χανίων. Παράνομα υλοτομημένα καυσόξυλα που κάποιοι δεν δίστασαν να κόψουν απ τη ρίζα για να πουλήσουν.

Χθες 5 μελές κλιμάκιο του δασονομείου Βρυσσών πήγε και πάλι στην περιοχή με σκοπό να βρεί την προέλευση αυτών των καυσόξυλων. Ποια δέντρα δηλαδή έκοψαν οι δράστες. Και τα κατάφεραν. Στην περιοχή Πλάγια εντόπισαν 7 αιωνόβιους δρυς κομμένους απ τη ρίζα. Οπως είπε στην ΝΤ η επικεφαλής του κλιμακίου, δασοπόνος Ελένη Πατεράκη θα εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης της έκτασης και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Οι έλεγχοι των κλιμακίων της διευθυνσης δασών Χανίων είναι καθημερινοί τόσο στην ύπαιθρο όσο και στο λιμάνι της Σούδας.

Συνολικά στην περιοχή του Αποκόρωνα εντοπίστηκαν 17,2 τόνοι ξύλα από δένδρα των λιγοστών δασών που έχουν απομείνει στην περιοχή. Και αν δεν μπει ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη αυτή δράση, τα πανέμορφα χωριά, όπως ο παραδοσιακός Βαφές που είναι μέσα στο δάσος, θα αλλάξουν όψη.

neatv.gr – Ευτυχία Πενταράκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά...

Με δύο νέους γιατρούς ενισχύθηκε το νοσοκομείο Χανίων

Η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “O Άγιος Γεώργιος” με...

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο γλίτωσε από τον θάνατο «παρά τρίχα»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, είναι σε σταθερή κατάσταση,...

Τιμούν τους πεσόντες της Χρυσαυγής στη Μάχη της Κρήτης

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με την Κοινότητα Χρυσαυγής και τους...