14.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Βελτίωση του συστήματος Υγείας «βλέπει» ο Ξανθός

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, εκτιμά ότι το σύστημα Υγείας βρίσκεται σε μια περίοδο βελτιούμενης κατάστασης, αντίθετα με τα όσα λέγονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, παραδέχτηκε πως υπάρχουν κενά και ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν

«Το σύστημα υγείας, δεν καταρρέει. Δεν επιτρέψαμε να καταρρεύσει πέρυσι, που ήταν η δύσκολη χρονιά και η χώρα είχε βρεθεί στο όριο. Και η οικονομία και η υγεία. Το σύστημα υγείας φέτος, έχει σταθεί καλύτερα στα πόδια του. Προφανώς υπάρχουν κενά και ανάγκες, αλλά είμαστε σε μία περίοδο, συνεχώς βελτιούμενης κατάστασης», δήλωσε ο Α. Ξανθός από τα Ιωάννινα όπου και πραγματοποιεί επίσκεψη σε νοσοκομεία.

Όπως υποστήριξε ο υπουργός, η βελτίωση του συστήματος Υγείας αρχίζει να γίνεται αισθητή στους εργαζόμενους στο ΕΣΥ αλλά και τους πολίτες, «των οποίων η πρόσβαση, ιδιαίτερα σε σοβαρές επεμβάσεις και θεραπείες, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ».

Αναφερόμενος στις ελλείψεις προσωπικού, τόνισε πως η κριτική επί αυτού είναι καλοδεχούμενη διότι πάντα θα υπάρχουν κενά και ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν. Όπως υποστήριξε, «δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία αμφισβήτει τους αριθμούς, ό,τι δηλαδή σταμάτησε πέρυσι, η συνεχιζόμενη από το 2011 μείωση των λειτουργικών δαπανών στα νοσοκομεία». Τέλος, επανέλαβε ότι έχουν προκηρυχτεί 760 θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...