23.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Βενετία: Νέα μέτρα κατά του υπερτουρισμού – Περιορισμός του μεγέθους των γκρουπ και απαγόρευση των μεγαφώνων

Ημερομηνία:

Η Βενετία θα περιορίσει από σήμερα το μέγεθος των τουριστικών γκρουπ στα 25 άτομα σε μια ακόμα προσπάθεια να περιορίσει τον αντίκτυπο από τον υπερτουρισμό.

Οι τοπικές αρχές θα απαγορεύσουν επίσης τη χρήση μεγαφώνων από ξεναγούς στο πλαίσιο μέτρων που στόχο έχουν να «προστατεύσουν την ηρεμία των κατοίκων» και να διασφαλίσουν ότι οι πεζοί μπορούν να κινηθούν με μεγαλύτερη ελευθερία.

Όσοι δεν συμμορφωθούν με αυτά τα νέα μέτρα, που αρχικά σχεδιαζόταν να τεθούν σε ισχύ τον Ιούνιο αλλά καθυστέρησαν έως τις αρχές Αυγούστου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 25 έως 500 ευρώ.

Οι περιορισμοί καλύπτουν το κέντρο της πόλης, καθώς και τα νησιά Μουράνο, Μπουράνο και Τορτσέλο.

Τον Απρίλιο, η Βενετία έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που εισήγαγε σύστημα πληρωμών για τους τουρίστες, σε ένα πείραμα με στόχο να αποθαρρύνει τους ημερήσιους επισκέπτες από το να φθάνουν εκεί κατά τις περιόδους αιχμής.

Το πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο παρακολούθησαν στενά άλλοι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί, διήρκησε μόλις 29 ημέρες και έληξε τον Ιούλιο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια περίοδο διαβούλευσης προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα προχωρήσει το σχέδιο αυτό στο μέλλον.

Υπάρχουν, ωστόσο, εξαιρέσεις στους κανόνες για τα τουριστικά γκρουπ. Παιδιά έως 2 ετών δεν περιλαμβάνονται στην καταμέτρηση και ο περιορισμός αίρεται για τους φοιτητές που επισκέπτονται την πόλη ή βρίσκονται σε εκπαιδευτικό ταξίδι.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...