22.8 C
Chania
Thursday, October 3, 2024

Βενιζέλειο: Ζητούν να ράβουν τους ασθενείς με βελόνα και κλωστή – “Το Bενιζέλειο νοσοκομείο δεν υπάρχει πια”, λέει ο διευθυντής της Χειρουργικής

Ημερομηνία:

Το Bενιζέλειο νοσοκομείο δεν υπάρχει πια“.

Με αυτήν την φράση ο Διευθυντής ΕΣΥ της Χειρουργικής και χειρουργός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Γιώργος Κωστάκης περιέγραψε στο Ραδιο Κρήτη 101,5 τις τριτοκοσμικές καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στο νοσοκομείο.

Όπως είπε με δραματικό τόνο στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η εντολή της διοίκησης του νοσοκομείου να μην χρησιμοποιούνται πια συρραπτικά στους ασθενείς μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις αλλά οι χειρουργοί να επιστρέψουν στις παλιές πρακτικές με τη βελόνα και την κλωστή!

Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Κρήτη μοιάζει με ένα ποτήρι που συνεχώς ξεχειλίζει με γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και τους πολίτες να έχουν πλέον αγανακτήσει ζητώντας το αυτονόητο.

Μία δηλαδή αξιοπρεπή αντιμετώπιση και φροντίδα στην δημόσια υγεία.

Για τους λόγους σήμερα στο Ηράκλειο πραγματοποιείται συλλαλητήριο με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, εργατικών σωματείων και της ΑΔΕΔΥ.

Ανάμεσα στα αιτήματα είναι οι αυξήσεις τους μισθούς και η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και η μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016-2017.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 4 το απόγευμα προκειμένου οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και τα μέλη των επιτροπών αγώνα νομού Λασιθίου τα οποία ένωσαν τη φωνή τους με εκείνη του Ηρακλείου όπως έκαναν πριν από δύο μήνες οι Ηρακλείώτες αντίστοιχα, στο παλασιθιώτικο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εκτίναξη των εκφράσεων βίας στην εφηβεία: Υπάρχει λύση;

“Η βία είναι η μόνη λύση” Π.Ρ. 15 ετών “Ο...

ΠΟΕΔΗΝ: Με φωτογραφικά ντοκουμέντα αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία

Tην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας της...

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχεί η απαισιοδοξία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του...

Χατζηδάκης: «Σημαντική επιτυχία» η αποκρατικοποίηση της Εθνικής Τραπέζας

Ως «σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία» χαρακτηρίζει ο...