17.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Βενιζέλος-Κουβέλης: Ζήτημα η επαναθεμελίωση της ύπαρξης της κυβέρνησης – Νέα συνάντηση των τριών αρχηγών σήμερα

Ημερομηνία:

Σε νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών – την τρίτη κατά σειρά αυτή την εβδομάδα – σήμερα Πέμπτη στις 20:30 παραπέμπονται οι κρίσιμες αποφάσεις των κυβερνητικών εταίρων για το θέμα της ΕΡΤ. Σε δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης επέμειναν στη θέση τους για συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ και επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε όλες της τις συχνότητες και με κανονικό πρόγραμμα. Τόνισαν ωστόσο πως το βασικό σημείο της συζήτησης είναι η ίδια η λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν χρησιμοποίησαν στις δηλώσεις τους τη λέξη «ΕΡΤ», κάνοντας αποκλειστικά λόγο για «δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Στις δηλώσεις  του αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος δήλωσε :

“Διεξήχθη μια πολύωρη και δύσκολη συζήτηση. Μια συζήτηση που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ στις 8 και 30.

Θέλω να διαβεβαιώσω κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, η στάση  μας διαχέεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ότι έχω πει δημόσια αυτά λέω και κατά τη διάρκεια της συζητήσεως με τους άλλους αρχηγούς.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αξιόπιστα προβλήματα όπως τα ζητήματα σεβασμού της νομιμότητας αλλά και ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης. Και βέβαια η συζήτησης μας αφορά  και τον επανασχεδιασμό της  κυβερνητικής συμφωνίας .

Ο λαός δεν θέλει εκλογές αλλά θέλει να έχει μια κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας, μιας κυβέρνησης που αφουγκράζεται τα μηνύματα της κοινωνίας και λειτουργεί με προοδευτικό πρόσημο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να υπάρξει μια συμφωνία  ως προς την άμεση συμμόρφωση της απόφασης του ΣτΕ  με την άμεση λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης σε όλες τις συχνότητες της και φυσικά μια κυβέρνησης με επαναπροσδιορισμό της προγραμματικής συμφωνίας.

Θα παρουσιάσω λεπτομερέστερα τη φάση στην οποία βρισκόμαστε, αύριο στις 5 το απόγευμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία θα μεταβώ στο Μέγαρο Μαξίμου”, κατέληξε.

Ας σημειωθεί ότι από το λεξιλόγιο του κ. Βενιζέλου απουσίαζε η λέξη ΕΡΤ, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη μιας κοινής λύσης στην οποία θα καταλήξουν αύριο τα κόμματα.

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:

«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να υπάρξει λύση και να επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα. Αυτό ήταν το αντικείμενο της συζήτησης, αλλά όχι μόνο αυτό. Δεν είναι μόνο το ζήτημα της εθνικής ραδιοτηλεόρασης. Είναι το θέμα της λειτουργίας της τρικομματικής που στηρίζεται από δύο κόμματα. Πρέπει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τον κοινό τόπο, τη θέση, την απόφαση και των τριών κομμάτων. Η συνάντηση θα συνεχιστεί αύριο στις 20.30. Πριν, θα συνεδριάσει η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ μαζί με την ΚΕ του κόμματος

Να υπάρξει επικαιροποίηση για το σύνολο των ζητημάτων, την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί για τη χώρα, την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Ηταν μια διαδικασία επίπονη, αλλά και με επιμονή από την ΔΗΜΑΡ για να εξασφαλιστούν όσα σας ανέφερα πριν. Προέχει το συμφέρον του τόπου. Πρέπει ο τόπος να οδεύσει στην έξοδο από τα αδιέξοδα. Η υπευθυνότητα της ΔΗΜΑΡ διαρκώς παρούσα. Οπως και η θέληση να βγούμε στο δρόμο που οδηγεί έξω από τα αδιέξοδα που βρέθηκε η χώρα».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...